Argentinos Juniors (©AFP)
Argentinos Juniors (©AFP)

Može li Argentinos Juniors da pomrsi račune Riveru i Boki?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 21:32

Sastav iz Paternala će pokušati da zadrži korak za vodećima u Grupi A

Boka i River su slavili u trećem kolu šampionske staze Kupa Dijego Armando Maradona i tako sa istim bodovnim saldom (7) na čelu Grupe A čekaju Superklasiko. Argentinos večeras igra svoj meč trećeg kola, dočekuje Independijente (23.20) i mogao bi da se izjednači sa gradskim rivalima na vrhu. Mnogo toga ukazuje da će tako i biti.

Argentinos Juniors je nastao pre 116 godina, ovajač je Libertadoresa iz 1985., a poznat je po svojoj fudbalskoj akademiji koja je iznedrila zvezde poput Dijega Armanda Maradone, Huana Romana Rikelmea, Estebana Kambijasa, Huana Pabla Sorina, Lukasa Bilje i mnoge druge sjajne igrače. Porede je sa Ajaksovom, koja važi za najbolju u Evropi. Još pre 16 godina su i svoj stadion nazvali po Maradoni, koji je 1976. godine debitovao za klub iz Paternala.

Izabrane vesti

Za rivala u trećem kolu druge faze novoformiranog takmičenja imaju Independijente. Crveni su godinu dana mlađi od večerašnjeg rivala i takođe spadaju u sam krem južnoameričkog fudbala. Dok je Argentinos poznat po svojoj akademiji, Independijente je slavu gradio trofejima. Sa 16 titula u Primeri jedan su od najuspešnijih klubova u istoriji takmičenja. Na međunarodnoj sceni su gigant, jedini klub koji je u sedam navrata osvojio Kopa Libertadores i koji je igrao u četiri vezana finala (1972-1975).


Trenutno je Argentinos u daleko boljoj situaciji. Ekipa iz Paternala je neporažena u poslednja četiri susreta (tri pobede i remi sa Riverom), dok je Independijente vezao tri poraza. Ispali su Crveni iz Sudamerikane (Lanus im je očitao lekciju - 0:3), do su u minulom kolu poraženi kod kuće od Boke.

Trener Argentinosa Dijego Dabove može bez problema da izvede postavu koja je u prethodnom kolu kao gost nadigrala Arsenal Sarandi (1:0), dok je sa druge strane Pusineri odlučio da za poslednji meč godine rizikuje sa kapitenom Silvijom Romerom, koji je doživeo povredu primicača u duelu sa Bokom. Ovaj 32-godišnji napadač je šepajući napustio teren protiv plavo-zlatnih, nije bio ni u stanju da izvede penal, ali će ipak dobiti priliku protiv Argentinosa, možda i u prvoj postavi. U tim se posle povrede vratio i vezista Lukas Romero, dok će levog beka Lukasa Rodrigeza (zbog problema sa mišićima) u prvoj postavi odmeniti Gonzalo Asis (desni bek po prirodi).

Sve ukazuje na pobedu Argentinosa, ali Independijente želi da godinu za zaborav makar okonča pobedom.

KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE, PLEJ-OF - 3. KOLO

Ponedeljak

23.20: (2,70) Argentinos Juniors (2,80) Independijente (2,85)

Utorak

01.30: (2,65) Kolon (2,85) Banfild (2,85)

01.30: (2,90) Himnasija (2,80) Taljeres (2,65)

01.30: (2,60) Atletiko Tukuman (3,00) San Lorenco (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

IndependijenteArgentina 1Argentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara