Tijana Bošković (© CEV)
Tijana Bošković (© CEV)

Zemlja svetskih šampionki najbrojnija strana kolonija: Boškovićeva predvodi srpsku delegaciju u Turskoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 13:41

Čak deset naših odbojkašica nastupaće predstojeće sezone u elitnom rangu

Ulagali su turski klubovi godinama ogromne količine novca. Na kraju su i stvorili jedno do najjačih prvenstava ne samo u Evropi, nego i na svetu. Statistički "zaluđenici" izračunali su da bi u predstojećoj sezoni trebalo da nastupi čak 58 strankinja. Među njima i deset srpskih igračica koje se nalaze na vrhu liste.

Kolika je Srbija velesila u ženskoj odbojci, potvrđuje da za svetskim šampionkama kaskaju Amerika, Brazil, Italija, Rusija, Poljska... Takvo je barem trenutno stanje po pitanju najbrojnije strane ekspedicije u Sultanar ligi.

Izabrane vesti

Svojevrsnu sportsku civilizaciju predvode starosedeoci poput Tijane Bošković, Jovane Stevanović i Bojane Drče, koje su gotovo nezamenljive karike giganata kakvi su Ezačibaši i Fenerbahče. Veliki uticaj na igru Bešiktaša trebalo bi da ima i bivša reprezentativka Jovana Brakočević Kancijan, dok se dosta očekuje i od tandema u Zerenu, Aleksandra UzelacBrankica Mihajlović. Ništa manji doprinos neće imati ni Katarina Dangubić u Galatasaraju, Bianka Buša u Arasu, Bojana Milenković u Niluferu i Tara Taubner u Sarijeru.

Kako je i početak nacionalnog prvenstva zakazan za naredni vikend, pretpostavka je da će i srpski predstavnici imati značajnu ulogu. Podatak da igraju u osam od ukupno 14 ekipa, samo dodatno verifikuje pripadajuću privilegiju.



tagovi

Tijana BoškovićJovana StevanovićEzačibašiBojana Drča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara