Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Vlahović odbio prvu Juventusovu ponudu, traži osmocifrenu sumu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 14:26

Srpski napadač želi 2.000.000 evra vše od onoga što mu torinski klub nudi

Gotovo da nema dana da se na Čizmi ne piše i priča o Dušanu Vlahoviću. Golgeterski post je prekinuo za vikend pa su kritičari makar na kratko utihnuli, ali i ovog utorka srpski napadač je tema italijanske štampe. Tačnije – njegova budućnost.

A, u kojem klubu će ona biti za sada nije poznato jer prvu ponudu Juventusa za produžetak saradnje ‘devetka‘ Stare dame je odbila, javlja Kalčomerkato.

Izabrane vesti

Pisali smo već prethodnih dana o nameri čelnika torinskog kluba da Vlahoviću obnove ugovor. Na Alijanc stadionu nikako ne žele da im se ponovi slučaj kakav su imali sa Federikom Kjezom, kojeg su morali da prodaju za 12.000.000 evra (plus 3.000.000 kroz bonuse) pošto je ovog leta ušao u poslednju godinu ugovora. Isti će slučaj biti sa Vlahovićem narednog jula te u Juventusu žele da što pre reše pitanje njegove budućnost ne bi li bili primorani da ga po završetku sezone prodaju što bi izvesno značilo i minus u kasi kakav je za sobom ostavio Kjeza.

Nije to, naravno, jedini, možda ni glavni razlog zbog kojeg Bjankoneri žele da što pre produže ugovor sa Vlahovićem. Naime, od dolaska Kristijana Đuntolija na mesto sportskog direktora pre nešto više od godinu dana Juventus pokušava da rastereti platni spisak, a srpski reprezentativac je sa neto platom od 12.000.000 evra godišnje na vrhu istog. I zato je, piše Kalčomerkato, ideja čelnika italijanskog velikana bila da sa Vlahovićem potpišu ugovor o saradnji do 2028. ili 2029. godine po kojem bi po sezoni inkasirao 8.000.000 evra plus bonuse, čime bi novac koji mu sleduje po starom ugovoru samo ‘proširili‘ na nekoliko godina.

Međutim, ova ideja navodno nije naišla na odobravanje 24-godišnjeg fudbalera i njegovog agenta koji ne žele da pristanu na toliko osetno smanjenje. Naime, prema tvrdnjama pomenutog izvora Vlahović traži osmocifrenu sumu, preciznije, 10.000.000 evra plus bonuse. Dakle, dve strane još nisu ni blizu dogovora, i mada se Juventusu žuri, novog sastanka neće biti pre decembra, kada bi Vlahovićev zastupnik Darko Ristić trebalo da doputuje u Torino na pregovore, podvlači Kalčomerkato.


tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara