Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan bez Ibre u potrazi za osvetom na severu Francuske

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.11.20. | 09:34

Doge pre tri nedelje iznenadile Rosonere na San Siru sa 3:0

Taman kada je izgledalo da je Milan krenuo da pada i da je mladi tim Rosonera predvođen neuništivim Zlatanom Ibrahimovićem izgubio dah, usledila je pobeda u Napulju. Tamo gde Milan nije slavio 10 godina! Sada je slika o Milanu opet ružičasta, ponovo se priča o nekim visokim ciljevima jer Rosoneri pobeđuju rivale koji su im prethodnih godina bili nedokučivi.

Ali realna slika Milanovih dometa bi trebalo da se vidi posle ciklusa koji je krenuo baš na San Paolu. Od gostovanja u Napulju, Milan će za mesec i jedan dan odigrati čak 10 utakmica na dva fronta. Dakle, utakmica na svaki treći dan. Serija se nastavlja gostovanjem Lilu u četvrtom kolu Lige Evrope (18.55).

Izabrane vesti

Reč je o rivalu koji je Milanu naneo jedini poraz u sezoni i jedini od marta prošle godine. Het-trikom sjajnog Jusufa Jazidžija, Lil je razbio Rosonere na San Siru i preuzeo ulogu favorita u grupi. Turčin najbolji strelac Lige Evrope ove sezone sa šest pogodaka, po dva više od najbližih konkurenata.

Realno je očekivati da oba tima prođu dalje u konkurenciji Sparte i Seltika, ali Milanu baš i ne bi valjalo da opet bude poražen od Lila jer bi zakomplikovao sebi život. Ipak, ako nešto vredi žrtvovati u ovoj naporniji seriji mečeva, onda je to gostovanje Lilu. Pogotovo što Milan za vikend igra protiv tradicionalno neugodne Fjorentine. Kada je reč o francuskom predstavniku, za vikend je napravio sjajnu uvertiru savladavši Lorijan na stadionu Pjer Moro, istom mestu gde večeras gostuje sedmostruki šampion Evrope. Pomenuti Jazidži je sa dva gola nagovestio da sprema Milanu paklenu dobrodošlicu.

Zlatana Ibrahimovića ne treba očekivati u Lilu posle povrede u Napulju, koja će ga prema njegovim rečima odvojiti od terena nedelju do dve, a zbog paklenog kalendara i mnogo utakmica, možemo očekivati da trener Pioli u Lilu poštedi još neke nosioce igre. Osim švedskog internacionalca faliće Rafael Leao, odnosno Aleksis Salemakers i biće to šansa za nekolicinu talentovanih rezervista da pokažu da Milan ima i klupu. A baš bi duža klupa i iskakanje još nekih igrača u prvi plan mogli da budu Milanov najveći dobitak u ovih mesec dana igranja na svaka tri dana. Lil je prva prilika...

U okviru iste grupe na Đenerali areni sastaju se praška Sparta i Seltik, ekipe za koje je teško verovati da bi mogle da pomrse račune Milanu i Lilu. Naročito škotski predstavnik koji je od mogućih devet osvojio samo bod. Koliko je domaćin bio inferioran na Seltik parku u prvom međusobnom duelu ove sezone govori rezultat 4:1 u korist češkog predstavnika. Doduše sa četiri poraza u poslednjih pet mečeva, od čega su dva vrlo sveža u prvenstvu protiv Plzenja i Čeških Budjejovica, otvara se pitanje može li Seltik u Pragu da servira domaćinu hladnu osvetu?


tagovi

ac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara