Foto: AFP
Foto: AFP

Pepe aplaudirao Pepeu! Porto je za petama Sportingu, Benfiku zaustavila magla u Funšalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 23:59

Zmajevi savladali Bragu (2:1) uz dobro raspoloženje na tribinama, gde je bio i legendarni as portugalskog fudbala

Niko još uvek ne uzima Porto za ozbiljnog konkurenta Sportingu u borbi za šampionsku titulu, ali Zmajevi su tu, za petama lisabonskim Lavovima, i igraju sve kvalitetniji fudbal. Istina, mnogo bolje izgledaju u ofanzivi nego defanzivi, pa ukoliko poprave odbranbene segmente svoje igre, moći će ravnopravno da se nose sa sastavom Rubena Amorima.

Ekipa Vitora Bruna obavila je najvažniji cilj pred reprezentativnu pauzu. Savladala je Bragu u malom derbiju portugalskog fudbala, što nije bio lagan zadatak nakon iscrpljujućeg okršaja sa Mančester Junajtedom u Ligi Evrope, pa je zadržala tri boda zaostatka za nepogrešivim liderom Primeire – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Igrač utakmice bio je sjajni Pepe, čija forma se podiže zajedno sa kompletnom ekipom. Napadač Zmajeva je postigao gol i zabeležio asistenciju protiv Crvenih đavola, a večeras je bio strelac odlučujućeg pogotka protiv sastava Karlosa Karvaljala. Odlično je reagovao nakon pravovremenog dodavanja Nika Gonzalesa i preciznim udarcem pogodio suprotan ugao Mateusovog gola. Samo pet minuta ranije Braga je izjednačila rezultat preko mladog Rožera Fernadesa, ali to slavlje gostiju bilo je kratkog daha.

Porto je do prvog gola stigao u najboljem mogućem trenutku, na isteku prvog poluvremena zahvaljujući pogotku Galena sa bele tačke, ali je Brunov sastav morao ponovo da dodaje gas nakon izjednačenja. Jedanaestercu je prethodio faul Žoaa Fereire upravo nad Galenom u kaznenom prostoru.

Utakmicu je obeležilo i pojavljivanje legendarnog portugalskog štopera Pepea, koji je utakmicu ispratio među navijačima Porta, što je izazvalo opšte oduševljenje publike na Dragau. Pepe je na aplauze i ovacije uzvratio aplauzima, a na isti način je pozdravio i pobedonosni pogodak svog doskorašnjeg saigrača u plavo-belom dresu.

Porto je zadržao korak za Sportingom, ali to nije učinila i Benfika, koja je gostovanje Nasionalu u Funšalu okončala nakon samo osam minuta igre zbog magle, pri rezultatu 0:0. Ekipe su još večeras postigle dogovor da se meč nastavi 19. decembra od 17 časova. Ekipa Bruna Laža sa utakmicom manje ima osam bodova manje od lidera, odnosno pet manje od drugoplasiranog Porta.

PRIMEIRA – 8. KOLO

Petak

Rio Ave – Famalikao 1:1 (0:0)

/Koka 75 – Dijas 51/

Subota

Žil Visente - Estrela Amadora 3:0 (2:0)

/Koreira 9, Fudžimoto 33, Agire 82/

Moreirense - Santa Klara 1:0 (0:0)

/Beni 79/

Aroka - AVS Aves 1:1 (1:0)

/Džejson 30 - Asunsao 77p/

Sporting - Kasa Pija 2:0 (1:0)

/Bragansa 39, Đekereš 80p/

Nedelja

Gimarais - Boavista 2:2 (1:0)

/Gustavo 34, 49 - Reišinjo 90+5, 90+15/

Farense - Estoril 1:0 (0:0)

/Raul Silva 90+5/

Nasional - Benfika 0:0, prekid u 8. minutu

Porto - Braga 2:1 (1:0)

/Galeno 45+1, Pepe 59 – Fernandes 54/



tagovi

Pepe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara