Slavlje Luke Sučića (AFP)
Slavlje Luke Sučića (AFP)

Čolo, dokle ziheraški? Sučićeva magija za TV špice, Atletiko grca u remijima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 23:09

A večeras je prema prikazanom zaslužio da se iz San Sebastijana vrati za Madrid praznih ruku

Nema Atletiko Madrid poraz od starta sezone, ali se u remijima guši (već ih ima pet)! A guši se zato što igra ziheraški, zato što često beži od poseda lopte i protiv inferiornijih timova, jer se zadovoljava i minimalnom prednošću ne pokušavajući da zatvori utakmicu. Tako je bilo večeras u 9. kolu Primere i sudaru sa Real Sosijedadom na Anoeti. Poveo je madridski tim u prvom minutu utakmice i stao. Na kraju video lepoticu Luke Sučića, svakako jedan od najlepših pogodaka od starta prvenstva, a Bogami je i porazu gledao u oči - 1:1.

Izabrane vesti

— ESPN FC (@ESPNFC) October 6, 2024

Ekipa koja je letos za 75.000.000 + 15.000.000 evra dovela Hulijana Alvaresa, koja je još 32.000.000 potrošila na Aleksandera Serlota, je ekipa u kojoj osim čarobnjaka Antoana Grizmana, nema čoveka sposobnog da servira zrele šanse golgeterima. Kada Mali princ stane, Atletiko je mrtav i bezopasan. Grizman je ono njegovo odradio već u 50. sekundi utakmice. Odložio je petom loptu za Alvaresa, Argentinac autoritativno došao do trećeg prvenstvenog gola i na trenutak je zaličilo da bi ove sezone indisponirani Sosijedad mogao da nagrabusi pred svojim navijačima.

No, samo desetak minuta kasnije, ekipa Imanola Alguasila počela je da nagoveštava kako bi nastavak utakmice trebalo da izgleda. Naterala je Oblaka na dvostruku intervenciju posle udaraca Subeldije i Agerda. Takefusa Kubo i Martin Subimendi su pravili velike probleme Jorgandžijama, koje nisu preterano razmišljale o atacima na protivnički gol. Zapravo, Alvaresov pogodak iz 52. sekunde bio je večeras i jedini udarac u okvir gola koji brani Aleks Remiro!?

Nešto najopasnije od Atletika do kraja utakmice bio je neprecizan pokušaj Nahuela Moline malo pre isteka sat vremena igre. U tim trenucima Sosijedad je sve više preuzimao primat sa loptom u nogama, nedovoljno da za česte pretnje Oblaku. Slovenački golman je sredinom drugog dela zaustavio pokušaj Barenećee, ali nepunih dvadesetak minuta kasnije, bespomoćnom paradom je uspeo samo da ulepša magičan potez Sučića. Hrvat je pre manje od mesec dana zatresao okvir gola Real Madrida pogodivši mesto gde se spajaju prečka i stativa, ali večeras je gađao hirurši precizno za prvenac od letošnjeg dolaska iz Salcburga.

Desetak minuta ranije Simeone je zamenio Alvaresa za Serlota, a minut pre gola iz igre je izvukao Grizmana. I ono malo timske kreativnosti što ima, nestalo u teškoj san sebastijanskoj noći. Rodrigo Rikelme i Reinildo Mandava nisu imali kvalitet da trgnu Rohiblankose nakon šoka. Zapravo, do kraja utakmice Atletiko je više vremena posvetio odbrani svog gola.

Ozbiljna nervoza uvukla se među igrače Atletika u sudijskoj nadoknadi, Takefusa Kubo je obigravao oko šesnaesterca i umalo savladao Oblaka. Prvi pokušraj otišao je malo iznad prečke, potom je Ojarsabal glavom neuspešno tražio dalji ugao, da bi i pokušaj Braisa Mendesa istim delom tela u poslednjim sekundama meča bio zamalo neprecizan.

Atletiko gleda u leđa samo Realu i Barseloni, ali već kaska četiri boda za Kraljevskim klubom, a sedam za Kataloncima. Ali prilično zabrinjava bezidejan fudbal, ozbiljan manjak pravih lopti za golgetere i činjenica da je ekipa u poslednjih šest utakmica samo jednom sačuvala mrežu netaknutom.

PRIMERA – 9. KOLO

Petak

Leganes - Valensija 0:0

Subota

Espanjol - Majorka 2:1 (1:0)

/Kumbula 18, Kareras 47 - Railo 68/

Hetafe - Osasuna 1:1 (1:0)

/Jildirim 21 - Budimir 60/

Valjadolid - Rajo Valjekano 1:2 (0:0)

/Amala 51 - De Frutos 57, 80/

Las Palmas - Selta 0:1 (0:1)

/Iglesijas 28/

Real Madrid - Viljareal 2:0 (1:0)

/Valverde 14, Vinisijus 73/

Nedelja

Đirona - Atletik Bilbao 2:1 (1:1)

/Asprilja 39, Stuani 90+9 - Sanset 41/

Alaves - Barselona 0:3 (0:3)

/Levandovski 7, 22, 32/

Sevilja - Betis 1:0 (0:0)

/Lukebakio 50pen/

Sosijedad - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

/Sučić 84 - Alvares 1/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MadridReal SosijedadHulijan AlvarezLuka Sučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara