FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Biševac: Leonardo je želeo da me natera da napustim Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 02:55

Nekadašnji defanzivac o sezoni na Parku prinčeva, Leonardu, Karlu Anćelotiju...

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Milan Biševac, u intervjuu za francuski L’Ekip prisetio se sezone 2011/2012. u kojoj je nosio dres Pari Sen Žermena, ali i načina na koji je napustio Park prinčeva.

Glavni razlog za to bio je tadašnji sportski direktor Leonardo, koji ga je godinu dana ranije doveo u redove Svetaca, ali mu je kasnije ponestalo mesta u igračkom kadru za angažovanje igrača, pa je počeo da vrši pritisak na nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Srećom, pojavio se Lion, koji se ispostavio kao najbolja moguća odluka za univerzalnog defanzivca.

„Leonardo je želo da me natera da napustim PSŽ... Кatarci su počeli da grade nešto dobro, sa odličnim igračima. Želite da igrate sa odličnim igračima, napredujete. Кada je Ibrahimović stigao, pitao me je: "Ostaješ li?", rekao sam „da“, ali volja mora biti na obe strane... Počeli su da vrše pritisak na mene da brže odem... Odnosi su sve hladniji... ali ne sa i Кarlom Anćelotijem“, rekao je Biševac.

Pritisak nije davao rezultate u njegovom slučaju.

„U životu sam prošao kroz pritisak koji ne možete ni zamisliti. U Srbiji sam prošao rat, video kako padaju bombe... U fudbalu sam igrao za Crvenu zvezdu. Ako izgubiš jedan meč, jako je teško... Ako izgubiš dva, navijači su tu... Ako izgubiš derbi, još gore je. Dakle, pritisak je za mene kao šala. Ali, onda se pojavio Lion. Bilo je razgovora u Leonardovoj kancelariji sa mojim agentom, posle deset minuta rekao sam: „Nikad ne kasnim na trening, moram da idem. Кasnije smo našli rešenje i rastali smo se kao dobri prijatelji “, dodao je Biševac.

Karlo Anćeloti je vodio ekipu u drugom delu sezone i ostavio snažan utisak na srpskog igrača.

„Кada je Кarlo Anćeloti stigao u Pariz  postavio sam sebi pitanje: 'Кako će sve to ispasti?'. Onog dana kada je stigao, poranio sam kao i obično i sreli smo se u hodniku. Pito sam se u sebi 'da li me on zaista poznaje?'. Radio je sa toliko izuzetnih igrača! I onda mi je rekao na francuskom: 'Vi Srbi ste čvrsti, vi ste ratnici.' U glavi je nastalo olakšanje. Kod njega sam igrao desnog beka i imao poverenja u mene“, poručio je između ostalog Biševac.


tagovi

Milan Biševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara