Fonseka ljut na igrače: Pulišić izvodi penale, ovo nikad više ne sme da se ponovi

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 03:44

Portugalski strateg o razlozima poraza njegove ekipe u Firenci

Trener Milana Paulo Fonseka bio je ljut na igrače što su samoinicijativno menjali izvođače jedanaesteraca, iako se zna da je glavni izvođač sa bele tačke Kristijan Pulišić.

Rosoneri nisu uspeli da iskoriste dva udarca sa bele tačke, pošto su neprecizni bili Teo Ernandez i Tami Ejbraham, što je Fjorentina umela da iskoristi i stigne do druge pobede u sezoni.

Izabrane vesti

Naravno, penali nisu bili ti koji su odlučili, s obzirom da je na suprotnoj strani jedan promašio i Mojze Ken, već je u Milanovoj igri mnogo toga škripalo.

„Naravno da sam uznemiren pšto su igrači promenili izvođača penala. Pulišić treba da ih izvodi. To nikad više ne sme da se ponovi, rekao sam to igračima“, poručio je Fonseka, koji je imao buran sastanak sa igračima nakon utakmice.

Potom i o nedostacima u igri.

"U prvom poluvremenu nam je nedostajala agresija. Prvi primljeni gol je došao iz neagresivnosti. U drugom poluvremenu smo bili agresivniji i više smo stvarali prilika, ali kad promašiš dva penala, teško je dobiti meč.

Potom se dotakao i oko sudijskog kriterijuma u vezi sa penalima, što na generalnom nivou naziva cirkusom.

„Ja koji volim fudbal ne želim da doprinosim ovom cirkusu. Sada he sve penal, bez obzira da li u našu korist ili protiv. Penal se svira i za najmanji dodir. Ne želim da ulazim u to“.

Mediji na Apeninima smatraju da je izostanak rotacije igrača mnogo oduzeo Milanu u sistemu 4-4-2.

„Mislim da smo do sada dobro radili sa ovom strukturom igrača, nije Fjorentina stvorila mnogo prilika. Ono što nam je nedostajalo je ste da budemo agresivni“, ponovio je Fonseka



tagovi

Paulo Fonseka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara