Zvezda se kockala i promašivala u Loznici: Kur matirao Glazera sa 40 metara

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 20:50

Na kraju crveno-beli slavili sa 3:1

Crvena zvezda se ozbiljno kockala u Loznici i na kraju nekako – profitirala. Umesto golova, tim Vladana Milojevića brojao je u dobrom delu meča u Loznici velike promašaje, da bi u jednom trenutku sjajni francuski internacionalac Kur pogotkom sa 40 metara sagoreo strpljenje navijača crveno-belih, frustriranih zbog greške Rodića i lošeg postavljanja Omrija Glazera. Kada su Traktoristi nekako uhvatili poslednju granu spasa, nakon što ih je sreća pratila u prvom poluvremenu, pojavio se kapiten Rodić i glavom ispravio kiks iz 56. minuta – 3:1.

Lako je Crvena zvezda stvarala šanse, ali ih je još lakše promašivala. Nije izlaz iz golgeterskog mraka pronašao Bruno Duarte, mada je pogađao stativu, čak i mrežu (VAR mu poništio pogodak), ali se videlo da je daleko od forme sa početka sezone.Neće sigurno zbog sveđa viđenog u poslednjih 30 metara pred golom rivala biti srećan Vladan Milojević, madase u samom finišu meča razbranio Vukliš prilikom pokušaja rezerviste Kataija. Posebno neće biti srećan Vladan Milojević, pošto je Crvena zvezda u sudaru sa IMT-om primila gol, nalik onima sa San Sira. Posle inidividualne greške.

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević susret sa IMT-om shvatio je kao dobru priliku da, uoči reprezentativne pauze, poštedi većinu standardnih provtimaca i odmori ih pred pakleni oktobar i novembar. Eksperimentalna postava srpskog šampiona želela je da se dokaže glasnim navijačima na modernom Lagatoru, i nije imala mnogo empatije prema vrlo mladom timu IMT-a, sa osmoricom bonusa.

Ponovo je šansu od prvog minuta dobio Andrija Maksimović, dok je uz njega dejstovao pomalo zaboravljeni Gelor Kanga. Utakmica u Loznici pretvorila se u reviju promašaja crveno-belih. Sve je počelo u petom minutu kada je Felisio Milson lepo poslužen sa desne strane, ali je njegov udarac sa 16 metara zaustavila stativa.

Videlo se i pre nekoliko dana da bi Vladan Milojević dodatnu snagu mogao da dobije u mladom ruskom internacionalcu Jegoru Prucevu. Kao desni bek, sa izrazito ofanzivnom ulogom, Prucev je stvarao mnogo problema odbrani Traktorista. Jedan njegov hitac zaustavio je krajnjim naporom Vukliš, koji je u većem delu prvog poluvremena bio ubedljivo najbolji akter susreta.

Igru dostojnu Crvene zvezde konačno je pružio Dalsio. Digao je publiku na noge rolingom, kojim se oslobodio dvojice igrača domaćih, i potom bockanjem lopte. Tu šansu upropastio je Bruno Duarte.

Grmeo je Vladan Milojević sa klupe, ne verujući kako su njegovi igrači nonšalantni u poslednjoj trećini terena. Mnogo toga je odbranio i Vukliš, mada je u 35. minutu mogao bolje. Dupli pas su odigrali Milson i Dalsio, da bi reprezentativac Angole stigao do trećeg gola u sezoni, pogodivši dbliži ugao (baš onaj u kojem je stajao Vukliš).

Nisu tu imali sreće Traktoristi, ali jesu u 40. minutu, kada je Duarte na asistenciju Maksimovića uzdrmao stativu.

Drugo poluvreme je bilo znatno sadržajknije, odnosno bilo je igre i u drugom smeru. Okuražio se IMT posle evrogola Kura, počeo da preti. Međutim, brzo je prednost crveno-belima vratio Milan Rodić. Ubrazao je srpski šampion, ali Vukliš nije dao dao crveno-belima da upišu tri boda pre završetka meča. Međutim, kontrolu igre u drugom poluvremenu uzeo je kao nekad u svoje ruke Gelor Kanga. Delio prepoznatljive asistencije, na kraju pomogao Silasu da dođe do još jednog gola.

IMT – CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:0)

/Kur 56 - Milson 35, Rodić 65, Silas 90+2/

Loznica

Stadion: Lagator

Sudija: Jovan Šegrt

IMT (4-5-1): Vukliš 7 – Popović 6, Bastaja 5,5, Batis 5,5, Konstantinov 5,5 – Kur 6,5 (od 69. Luković), Novčić 6 (od 57. Krstović), Krstić 6 (od 85. Bilaps). Radočaj 6, De Kouto 5,5 (od 57. Stevanović) – Jović 6 (od 57. Lebi).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer 5,5 – Prucev 6,5 (od 87. Seol), Leković 6, Điga 6, Rodić 6 – Kanga 7, Dalsio 6,5 – Ilić 6 (od 63. Katai), Maksimović 6,5 (od 76. Silas 6,5), Milson 6,5 (od 63. Radonjić) – Duarte 6.

Igrač utakmice: Vukliš


MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

Napredak - Novi Pazar 2:1 (0:1)

/Bastajić 49, Krstić 90+2 - Antvi 45/

IMT - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Kur 56 - Milson 34, Rodić 65, Silas 90+2//

Spartak - Vojvodina 0:4 (0:2)

/Bamidele 6, Zeri 39 i 59, Kokanović 73/

21.00: TSC - Jedinstvo



tagovi

Nemanja RadonjićVladan MilojevićFelisio MilsonMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara