Foto: Reuters
Foto: Reuters

Simeone nije zabrinut: Odlično smo se branili

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 03:16

„Moramo da napredujemo u tranzicionoj igri“, kaže popularni Čolo

Atletiko Madrid je upao u krizu igre i rezultata, nakon debakla u Lisabonu odigrao je još jedan neubedljiv meč u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada (1:1), ali je Dijego Simeone nakon meča izjavio da je veoma zadovoljan kako se njegova ekipa branila na Anoeti.

To svakako neće prijati pristalicama Jorgandžija, čija je ekipa doživela i peti poraz u Primeri, pa već ima sedam bodova zaostatka za Barselonom.

Izabrane vesti

Popularni Čolo smatra da njegova ekipa mora samo da poradi na tranzicionoj igri i da bolje koristi prostor koji joj se otvara. On je sinoćni meč uporedio sa gostovanjem u Bilbau pre mesec dana, koji je završen slavljem njegove ekipe od 1:0.

„Ne razlikuje se mnogo od onoga što desilo u Bilbau, tamo smo pobedili, ovde smo izjednačili. Tim je pronašao način da postigne gol, odlično se branio ogromnim kolektivnim radom protiv ekipe koja odlično napada i stvara mnogo šansi za gol. Uspeli smo da ih sprečimo da imaju mnogo prilika, ali nedostajalo nam je mnogo boljih kontranapada. Zasluga rivala je i to što se ti kontranapadi nisu dogodili. Tu su pozitivne stvari sa defanzivne tačke gledišta. Moramo da napredujemo u tranzicijama, imamo igrače za to, moramo da radimo, tražimo rešenja i igrače da možemo da uradimo ono što želimo“, hladnokrvan je bio Simeone.

Prošle godine su padovi koncentracije skupo koštali njegovu ekipu.

„Ne mislim da je to bio nedostatak koncentracije, u pitanju je bio sjajan pogodak sa 35 metara. Izgubili smo loptu, ali su nam dali sjajan gol sa skoro 40 metara. Morate da poboljšate sve te male detalje, ali može se dogoditi da izgubite loptu jer je to deo igre i morate da čestitate protivniku na sjajnom golu koji je postigao“.

Simeone nastavlja da razmišlja u pozivitvnom smeru.

„Vidim da je ekipa veoma jaka u defanzivi, organizovana, svi rade na ono što se traži i još jednom ponavljam - moramo da poboljšamo kontranapade jer imamo brze igrače i moramo da stvaramo više opasnosti po protivnički gol“.

Istina, poraz u prvenstvu još nije pretrpljen, ali skor od četiri pobede i pet remija ne deluje impresivno za tako ambiciozan klub.

„Brojke su dobre, dobro radimo, prvoplasirani u ligi je dobio osam od svojig devet utakmica, drugi je na četiri boda udaljenosti. Radićemo na tome da nastavimo da osvajamo bodove, budemo dosledni, radimo defanzivno i ofanzivno“, poručio je Simeone.


tagovi

Dijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara