Foto: AFP
Foto: AFP

Juventus ne želi Pogbu na terenu, već raskid ugovora

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.10.24. | 22:33

Stara dama bi od marta do juna naredne godine morala da plati 3.500.000 evra iskusnom Francuzu, što klubu iz Torina nikako ne odgovara

Pol Pogba je dočekao dobre vesti o smanjenju suspenzije zbog pada na doping testu u septembru 2023. godine, pa bi na terenu mogao da se nađe već u martu sledeće godine, ali u Juventusu tu informaciju nisu dočekali sa oduševljenjem. Naprotiv, započeli su pregovre oko raskida saradnje sa igračem.

Sud za sportsku arbitražu drastično je umanjio suspenziju francuskom vezisti, skrativši je sa četiri godine na svega 18 meseci, što je sam igrač dočekao sa oduševljenjem. Ipak, za Juventus bi to značilo da bi do kraja ove sezone morao da mu isplati oko 3.500.000 evra.

Izabrane vesti

Pogba ima jednu od najvećih plata u Seriji A (8.000.000 evra + 2.000.000 bonusa) koja zahvaljući uredbi o rastu dostiže 11.000.000 evra bruto, ali je od početka suspenzije primao „minimalac“ od 2.000 evra mesečno. Ipak, ako bi bio vraćen u tim, on bi za četiri meseca (mart, april, maj i jun) inkasirao blizu pomenutih 3.500.000 evra.

Francuz u Torinu ima ugovor do leta 2026. godine, ali je i pre suspenzije je igrao daleko ispod očekivanja, pa su u Juventusu svesni da njegovim povratkom ne bi dobili neophodan kvalitet u timu. Barem ne onaj koji pravi veliku razliku u korist sastava Tijaga Mote.

Pregovori o raskidu ugovora uklapaju se sa klupskom strategijom oslobađanja od igrača sa najvećim ugovorima u klubu, pa su tokom leta Torino napustili Ščensni, Kjeza i Sandro. Pogba je ublažavanjem suspenzije takođe dospeo na tu listu.


tagovi

Pol Pogba

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara