©Starsport
©Starsport

Letnja rasprodaja u tržnom centru: Kvartet napustio Voždovac, još trojica mogu istim stopama

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 15:29

Klub iz Zaplanjske posle ispadanja u niži rang prinuđen na reorganizaciju igračkog kadra

Zimski odlasci igrača sa važnom ulogom koštali su Voždovac mesta u eliti, te se klub iz Zaplanjske posle 11 godina provedenih u Superligi preselio u prvoligaško društvo.

Prodaje Nikole Zečevića, Bogdana Jočića i Borisava Burmaza, donele su značajan priliv u kasu beograadskog kluba, međutim ispostavile su se kao nenadoknadiv hendikep koji je doneo negativan epilog.

Izabrane vesti

Ispadanje u Mozzart Bet Prvu ligu bilo je povod za reorganizaciju te su Zmajevi promenili sportskog direktora i šefa stručnog štaba, međutim odlasci se nisu završili rastankom sa Bojanom Leontijevićem i Mihajlom Trajkovićem, strategom koji je kormilo preuzeo u situaciji kada je gubitak statusa superligaša bio praktično izvestan.

Praksa odlazaka igrača koji su se afirmisali na krovu tržnog centra nastavljena je i u aktuelnom prelaznom roku, te je još sredinom maja dogovorena prodaja Mihajla Neškovića u rumunski Sepsi za 200.000 evra, dok su zvanično Zaplajnsku ulicu potom napustili i golman Marko Gudžulić, novi član portugalske Estrelje, i Nikola Savić, štoper koji je promovisan u mostarskom Veležu. Niz odlazaka nastavio je prolećni kapiten Nikola Đuričić koji se našao na spisku želja brojnih klubova, međutim najkonkretniji je bio Železničar te je levi bek i zvanično zadužio opremu Pančevaca.

Stopama pomenutog kvarteta izvesno će krenuti i Aleksa Matić, centralni vezni fudbaler koji je u pregovorima sa ruskim Akronom, a u slučaju da se transfer realizuje Zmajevi će i od ove prodaje inkasirati oko 200.000 evra.

Na na radaru klubova našli su se i Andrija Katić i Vladimir Miletić, koji bi ovog leta takođe mogli da promene sredinu. Nekadašnji đaci Zvezdine škole u Zapljanjskoj su uspeli da se izbore za minutažu dovoljnu da privuku pažnju drugih klubova.

Katić, koji je tokom prvog dela sezone predovodio Zmajeve sa kapitenskom trakom, bio je prvi izbor među stativama do aprila, a sve je izvesniji scenario po kojem će tokom aktuelnog leta se otisnuti u pečlabu.

Znatno manju minutažu u poređenju sa golmanom rođenim 2002. godine imao je Miletič koji se za konkretniju šansu izborio u poslednja tri meseca. Vezni fudbaler je sezonu završio uz gol i asistenciju u statističkim kolonama, mada bi učinak izvesno bio i konkretniji da ga u završnici sezone nije omela povreda pod kojom je odigrao nekoliko utakmica u periodu kada se rešavalo pitanje statusa Zmajeva, ali i činjenica da je zbog polivalentnosti imao širi spektar zadataka.

Pad u prvoligaški rang očigledno je sa sobom doneo udarac koji Voždovac nije uspeo da u potpunosti amortizuje, međutim i pored niza rastanaka sa Krova je najavljena borba za ekspresni povratak u elitu.


tagovi

fk voždovacMozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara