Zaslužio je! I promašaj i suze i emotivni slom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 23:31

Jer Kristijano Ronaldo sebi je podredio i svoje saigrače i publiku i čitav događaj

Možda će zvučati surovo, ali zaslužio je! Zaslužio je i da promaši penal, baš kao što je zaslužio i da zaplače! Jer toliko je Kristijano Ronaldo noćas 'silovao' i loptu i svoje saigrače - pa i pubiliku - da je odbrana Jana Oblaka u 105. minutu došla kao neka vrsta svevišnje, ili bolje reći sportske pravde. Nikome ništa nije dozvolio kapiten Portugala večeras. Sve je želeo samo za sebe. Bio je egoističan, radio nerezonske stvari, pucao iz nemogućih pozicija - ovo se pre svega odnosi na slobodne udarce - izazivao sudbinu i na kraju dobio što je dobio. Pravdu. Pa onda maltene doživeo emotivni slom. Svaka čast za sve što je uradio u karijeri - jedan je od najvećih i to niko nikada neće moći da mu oduzme, zvezda je kakvih se malo rodilo otkad je ovog univerzuma - svaka čast za ludačku želju da bude najbolji i na pragu pete decenije, ali za manijakalni egocentrizam; za to je morala da mu se dogodi kazna. Pardon - pravda!

Neposredno nakon tog promašenog penala Slovenija je imala na tacni plasman u četvrtfinale. Beni Šeško je posle velike greške Pepea izašao sam na Dioga Kostu, međutim veliki junak portugalskog trijumfa uspeo je da mu skine zicer.

Izabrane vesti

Samim tim, Kosta je ponudio Ronaldu da se iskupi u penal seriji. Gađao je ovoga puta CR7 drugi ugao, Oblak ga ponovo pročitao, međutim udarac je bio suviše snažan i precizan. Bio je to početak kraja slovenačke bajke...

A možda i poslednja opomena Kristijanu da pripazi 'na ponašanje'. Ne bi valjalo da ga pamtimo po samoživosti koja ga je noćas u potpunosti obuzela i ugrozila rezultat Portugalije na ovom šampionatu.


tagovi

Kristijano RonaldoEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara