Arči Grej (©SpursOfficial)
Arči Grej (©SpursOfficial)

Postekoglu gradi Totenhem budućnosti: Stigao tinejdžer iz Lidsa za 41.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 12:16

Arči Grej treće pojačanje londonskog kluba u letnjem prelaznom roku, a sedmo najskuplje u njegovoj istoriji...

London mu je, izgleda, bio suđen, samo što je umesto u Brentfordu Čarli Grej na kraju završio u Totenhemu! Sada i zvanično, pošto su se iz tabora Pevaca putem društvenih mreža pohvalili poslom sklopljenim sa Lidsom!

I to jednim od zvučnijih otkako su se klubovi aktivirali na letnjoj fudbalskoj pijaci. Naime, Totenhem je za usluge polivalentnog tinejdžera, koji može da pokrije i poziciju desnog beka, engleskom drugoligašu platio 41.500.000 evra, što mladog fudbalera čini sedmom najskupljom akvizicijom u istoriji kluba. Toliko je iznosila otkupna klauzula u Arčijevom ugovoru koja se aktivirala pošto Lids nije uspeo da se plasira u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Grej je do pre samo nekoliko dana bio nadomak Brentforda. Iako londonski klub nije uspeo da postigne dogovor sa Lidsom, fudbaler je dobio dozvolu da odradi lekarske preglede, koje je 18-godišnjak uspešno prošao u subotu. Međutim, samo dan kasnije Grej se predomislio i okrenuo se Totenhemu, ubeđen da je upravo to najbolja sredina za njegov razvoj.

Totenhemov sportski sektor je pretrpeo značajne promene u poslednjih 12 meseci, a tehnički direktor Johan Lange javno je govorio o ideji dovođenja najboljih mladih talenata na svetu. Stoga je Grejovim dolaskom samo nastavljem trend koji je Ejndž Postekoglu započeo još u zimskom prelaznom roku dovođenjem štopera Radua Dragušina (22) i veziste Lukasa Bergvala (18).

Atletik piše da je Totenhem pokušao da dovede Greja još pre više od godinu dana, malo pre nego što je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Lidsom. Tada nije uspeo, ali mu se ukazala nova prilika prethodnih dana dok je sa klubom iz Jorkšira pregovarao o prodaji Džoa Rodona, koji je prethodne sezone igrao na Eland Roudu kao pozajmljen fudbaler.

Rodon je tako krenuo suprotnim smerom i pomogao Totenhemu da ‘prebije’ cenu za Greja, budući da će od njegove prodaje Lidsu Pevci zaraditi oko 12.000.000 evra.

Grej je treće pojačanje Totenhema u letnjem prelaznom roku. Prethodno je engleski klub obezbedio ostanak Tima Vernera na novu, jednogodišnju pozajmicu, a još početkom februara kaparisao je Lukasa Bergvala (18), jednog od talentovanijih veznih fudbalera Evrope, iz Jurgordena za 10.000.000 evra. Mladi Englez je za prvi tim Lidsa debitovao u avgustu prošle godine i u prošloj sezoni odigrao 52 utakmice u svim takmičenjima zabeleživši dve asistencije.



tagovi

Arči GrejTransferiLetnji prelazni rok 2024TotenhemTransferi uživoLidsDžo Rodon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara