Marko Gudžulić (©Reuters)
Marko Gudžulić (©Reuters)

Od rezerve Kolubare do Primeire za pet meseci: Golman Voždovca tri godine u Portugaliji

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 17:15

Posle Mihajla Neškovića i Marko Gudžulić napustio tabor Zmajeva

Sudbina kakvu obično dožive klubovi po ispadanju iz lige smeši se i Voždovcu. Kako stvari stoje, na krovu Tržnog centra sprema se egzodus fudbalera. Mihajlo Nešković prvi je 'povukao nogu' potpisavši za rumunski Sepsi, a za njim je ka izlaznim vratima krenuo i Marko Gudžulić, koji je ovog popodneva potpisao trogodišnji ugovor sa portugalskom Estrelom.

Mladi čuvar mreže pravi je primer da je i u domaćem fudbalu moguće napraviti rapidan napredak budući da je do pre pet meseci branio u Mozzart Bet Prvoj ligi, a već od naredne sezone boriće se za minute u portugalskoj Primeiri.

Izabrane vesti

Gudžulić je među Zmajeve stigao početkom februara ove godine iz Kolubare za koju je u prvom delu sezone branio samo jednom, a za Voždovac je debitovao tek početkom aprila ušavši sa klupe na poluvremenu protiv niškog Radničkom umesto Andrije Katića.

Od tog trenutka branio je na osam od poslednjih devet utakmica uključujući i meč Kupa Srbije protiv Partizana u Humskoj na kojem je branio vrlo dobro. Gudžulićeve partije u prolećnom delu sezone očigledno nisu promakle ni čelnicima Estrele, koji su angažovanjem 21-godišnjeg Srbina pojačaju konkurenciju na golu.

Estrela Amadora je prošle sezone izborila opstanak u poslednjem kolu, a u po okončanju takmičarske godine promenila je i trenera pošto je Serhija Vijeiru zamenio Filipe Martins.



tagovi

Estrela AmadoraLetnji prelazni rok 2024Marko Gudžulićfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara