undefined
undefined

Najveća prodaja Der kluba: Jedan od najtalentovanijih turskih tinejdžera u Ajntrahtu

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.24. | 09:58

Džan Uzun odlučio da ide korak po korak...

Jedan od najtalentovanijih turskih fudbalera nove generacije - Džan Uzun (18), zvanično je predstavljen kao novi igrač Ajntrahta iz Frankfurta! Za ovog momka se pročulo poslednjih godina dok je igrao za mlađe kategorije Nirnberga i na 43 utakmice postigao 47 golova, nakon čega je ubrzo prekomandovan u prvi tim.

Protekla sezona bila mu je prva kompletna u seniorskom fudbalu. Kao ofanzivni vezni i ređe 'lažna devetka' postigao je 19 pogodaka u Cvajti i DFB kupu, pa je usledilo interesovanje Borusije iz Dortmunda i Bajerna. Svestan da će teško do minuta u ovim klubovima, Uzun je postupio, čini se, promišljeno. Odabrao Ajntraht i krenuo stepenik po stepenik, kako se to obično kaže.

Izabrane vesti

Ugovor je potpisan na pet godina, s Uzun bi već od jeseni trebalo da dobije ozbiljnu šansu u Bundesligi.

Nirnberg se lepo naplatio. U njegovu kasu slilo se 11.000.000 u cugu, s tim da bi moglo još 3.000.000 kroz bonuse. Der klub je zadržao i 10 odsto profita od iduće prodaje...

I da uzme novac od bonusa, ovo je svakako najveća prodaja u istoriji devetostrukog šampiona Nemačke.

Džan Uzun je prethodnih meseci bio na meti DFB-a (Nemačkog fudbalskog saveza), želeli su ga Nemci da igra za njihovu reprezentaciju, ali se momak ipak odlučio za domovinu svojih predaka.


tagovi

Džan UzunLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara