Ihenačo daje gol Bragi (Reuters)
Ihenačo daje gol Bragi (Reuters)

Lesterova misija u Portugaliji: pobeda kao uvertira za seriju lakših mečeva

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.20. | 12:07

Posle Brage, premijerligaša očekuju dueli sa Fulamom, Zorjom, Šefildom, Aekom i Brajtonom

Lester u Grupi G Lige Evrope sa maksimalnih devet bodova posle tri runde deluje poprilično nedodirljivo u konkurenciji Brage, Aeka i Zorje, večeras (18.55) upravo na gostovanju portugalskom timu ima priliku da otkloni bilo kakvu dilemu, ako je uopšte i postojala, oko prolaska u nokaut fazu.

Četvrtoplasiranom timu Premijer lige je izuzetno stalo da pobedom napravi uvertiru za seriju nesumnjivo lakših utakmica koja ga očekuje pošto će mu do sredine decembra rivali biti Fulam, Zorja, Šefild Junajted, Aek i Brajton. Lisice su se za vikend predale Liverpulu bez borbe izgubivši sa 3:0 od šampiona, ali to ne bi trebalo da utiče na pobednički ritam koji su uspostavile u B produkciji Starog kontinenta. Braga jeste glavni kandidat za drugu poziciju, ali pre tri nedelje na King Pauer stadionu desio joj se tajfun zvani Keleči Ihenaćo koji je sa dva gola i asistencijom učestvovao u pobedi domaćina sa 4:0.

Izabrane vesti

Premijerligaš bi ovog četvrtka ipak trebalo da ima nešto teži posao budući da je Braga tim koji beleži odlične rezultate kod kuće – na poslednjih pet utakmica četiri puta je slavila uz minimalan poraz od Santa Klare. Međutim, deluje da će se ponovo za sve pitati Lester i ako bude na prepoznatljivom nivou i uhvati zalet od starta utakmice, domaćin će se teško izvući iz tornada, bilo da se u ofanzivi nađe Džejmi Vardi, Ihenaćo, Džejms Medison, Havri Barns, Čengiz Under...

Jer koliko dobro Braga igra na svom stadionu, toliko kvalitetno, možda i još bolje nastupa Lester van King Pauer stadiona. Pre poraza od Liverpula, šampion Engleske iz 2016. godine vezao je šest gostujućih pobeda. Produžetak maksimalnog učinka Brendan Rodžers moraće da traži bez Vilfreda Endidija, odnosno Rikarda Pereire koji su još uvek u procesu vraćanja nivoa fizičke spreme.

Jeste se Lester neslavno proveo na jedinom gostovanju u Portugaliji u klupskoj istoriji kada ga je 2016. godine u Ligi šampiona ponizio Porto (5:0). Međutim, Braga nije Porto, a gostujući sastav je rešen da brzo preboli poraz od šampiona Engleske.

U istoj grupi, u poslednje vreme raspucani Aek će ugostiti Zorju koju je u prošloj rundi u Ukrajini pobedio 4:1. Grčki predstavnik u poslednje dve utakmice ima razliku 8:2 i deluje spremno za drugu pobedu u Grupi G koja bi ga bodovno izjednačila sa Bragom, ukoliko portugalski tim ponovo izgubi od Lestera.


tagovi

LesterBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara