Horhe Sampaoli (@Reuters)
Horhe Sampaoli (@Reuters)

Korona napala lidera, Sampaoli zaražen, Atletiko bez 13 fudbalera

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 23:03

Atletiko Mineiro posrće u poslednje vreme, ali i dalje je na prvom mestu. Pred dolazak Botafoga problemi za argentinskog stručnjaka. Desetkovan i Korintijans, ali više od osam godina nije poražen od Koritibe

Elitni šampionat Brazila traje, ali ekipe imaju mnogo problema sa zaraženim fudbalerima. Korona divlja u najfudbalskijoj zemlji na svetu, ali lopta nastavlja da se kotrlja.

Lider Serije A je Atletiko Mineiro koji s klupe predvodi Horhe Sampaoli, nekadašnji trener Sevilje i bivši selektor Gaučosa. Pred dolazak Botafoga na stadionu Mineirao u Belo Orizonteu u četvrtak (01.30), Atletiko je desetkovan. Argentinski stručnjak je zaražen virusom korona i neće sedeti na klupi.

Izabrane vesti

Još devetorica igrača su van tima zbog bolesti, a to su Everson, Viktor, Guga, Rever, Gabrijel, Alan Franko, Alan, Žair i Eduardo Vargas, najnovije pojačanje, nekadašnji čileanski reprezentativac. Tardeli i Marijano su povređeni, dok su Giljerme Arana i Dilan Borero suspendovani zbog kartona.

Ni Botafogo neće biti kompletan u Belo Orizonteu. Trener Ramon Dijaz se i dalje oporavlja posle operacije i neće moći da sedi na klupi tima iz Rio de Žaneira. Povređeni su Angulo, Giljerem Santos, Gatito, Kelvin, Lekaros, Lukas Baros i Saulo. Ze Velison ne može da igra jer je igrač Atletiko Mineira na pozajmici u Botafogu. U prvom delu sezone, letos je Botafogo na svom terenu pobedio Atletiko Mineiro sa 2:1. Poslednje četiri utakmice ova dva tima dobili su domaćini, a na svim tim mečevima bilo je 2-3 gola.

Korintijans je sa devetoricom u ponedeljak uspeo da odigra bez golova sa favorizovanim Gremiom. Timao nema pobedu već četiri kola (tri remija i poraz), a trener Vagner Mansini i dalje ima dvocifreni broj odsutnih igrača. Protiv Kortibe u četvrtak (01.30) u 23. kolu šampionata Brazila, iskusni stručnjak ne može da računa na suspendovane Kantilja, Otera i Marlona. Zaraženi od korone su Mateus Vital i Žemerson, dok su povređeni Gustavo Mantuan, Danilo Avelar, Ruan Oliveira, Leo Santos i Ramiro.

Protiv Gremija pre tri dana debitovao je za crno-bele nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Džonatan Kafu. On je najavljen u startnoj postavi i u Kuritibi. Domaćin je takođe oslabljen, ali ne kao gosti iz Sao Paula. Prethodne nedelje otkriven je novi slučaj COVID-19. Zaražen je Ugo Moura. Napadač Rikardo Oliveira i dalje je u karantinu. Patrik Vijeira je povređen, a Rodolfo Filemon je suspendovan zbog tri žuta kartona, dok Nelton mora na hitnu stomatološku intervenciju.

Letos je Korintijans na svom terenu pobedio Koritibu sa 3:1. Više od osam godina tim iz Sao Paula nije poražen od Koritibe. Od poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima slavio je osam puta, dok su pet duela završena bez pobednika.

BRAZIL 1 – 23. KOLO

Sreda

23.15: (2,95) Seara (3.25) Sao Paulo (2.45)

Četvrtak

01.30: (1,55) Atletiko Mineiro (4,10) Botafogo (6,00)

01.30: (2,90) Koritiba (2,85) Korintijans (2,80)

Petak

00.00: (1,57) Fortaleza (3,80) Gojas (6,50)

Subota

21.00: Palmeiras – Atletiko PR

21.00: Santos - Sport Resife

Nedelja

01.00: (3,30) Atletiko GO (3,00) Internasional (2,90)

Ponedeljak

23.55: (2,25) Fluminense (3,20) Bragantino (3,35)

Odloženo

Gremio – Flamengo



tagovi

BrazilBrazil 1KorintijansAtletiko MineiroKoritibaBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara