Dani Sebaljos (Reuters)
Dani Sebaljos (Reuters)

Karma stigla glavnog Arsenalovog siledžiju: Luiz udario Sebaljosa? Arteta “vengerovski“ nije video incident

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.11.20. | 13:53

Atletik tvrdi, Španac demantuje

Koliko god na terenu umeo da izgleda elegantno i prefinjeno, Dani Sebaljos u sebi nosi ozbiljnu dozu prgavosti i grubosti. Proteklog petka, tvrdi dobro obavešteni Atletik, David Luiz je kao jedan od najstarijih i najiskusnijih igrača ekipe odlučio da se pozabavi (ne)disciplinom Španca koja podrazumeva grub tretman prema mlađim igračima. Završilo se tako što je Brazilac udario Sebaljosa u nos, raskrvario ga i poslao na zemlju. I mada je Španac to demantovao, trener Mikel Arteta je priznao da je sukoba bilo, u kojoj meri, nije sasvim jasno.

Ali već smo imali prilike da vidimo ispad pozajmljenog fudbalera Real Madrida na zagrevanju uoči utakmice prvog kola Premijer lige protiv Fulama. Prvo je oštro startovao na Enketiju, a zatim želeo i da se obračuna sa mladim napadačem. Sada mu se isprečio David Luiz, drugim rečima 24-godišnjak je konačno naišao na tvrdo. Arteta očekivano pokušava da spusti loptu, ali ne krije da je razmirica bilo.

Izabrane vesti

“Nije tu bilo ničega nesvakidašnjeg za trening. Takve stvari se događaju često i rešavaju se momentalno unutar ekipe. Nema šta tu mnogo da se priča“, objasnio je Arteta pred gostovanje Arsenala Lidsu koje je na programu u nedelju.

“Ne postoje nikakvi problemi“, dodao je španski stručnjak.


Arteta je navodno bio taj koji je razdvojio svoje fudbalere, ali ipak nije želeo da otvara karte po pitanju incidenta.

"Nisam video šta se tačno dogodilo, imao sam veoma loš ugao.“

Inače, kada se u septembru dogodilo koškanje Enketije i Sebaljosa, Arteta je, kao i u najsvežijem slučaju, tvrdio da nije video sporni trenutak na relaciji U21 reprezentativaca Španije i Engleske.

Doduše, detalj sa Krejven Kotidža je prema medijskim napisima bio blaži od onog zabeleženog prošlog petka kada je Luiz navodno udario Španca. Vezista je, tvrde ostrvski mediji, završio na zemlji sa ogrebotinom na nosu. Kada je ustao da se sukobi sa Brazilcem, igrači i treneri su pritrčali, kako sukob ne bi eskalirao, a Mikel Arteta je prekinuo trening.

Mikel Arteta na klupi Arsenala nije nasledio Arsena Vengera, ali je duh francuskog stručnjaka na neki način ostao u severnom Londonu. Imao je Venger običaj gotovo uvek kada se na trenigu ili tokom takmičarskih utakmica nešto zakuva, pa preraste u incident, da krene zaobilaznim putem i jednostavno kaže da nije video kontroverzni detalj. Čak i u momentima kada su stvari bile nesumnjivo očigledne.

Venger je imao i objašnjenje za odsustvo komentara. “Ponekad, čak i kada vidim šta se tačno dogodilo, kažem da mi je promaklo kako bih zaštitio fudbalere i zato što jednostavno ne mogu da nađem racionalno objašnjenje za ono što je moj igrač napravio”, svojevremeno je objasnio Francuz.

Da se vratimo na Sebaljosa. Španac je na Tviter nalogu demantovao navode Atletika, okarakterisavši ih kao "lažne vesti", ali verovatno se osetio i donekle poniženim. Jer glavni siledžija u društvu je konačno dobio svoje. A i kapiten mu je pokazao da Arsenal još nije njegova kuća.



tagovi

Mikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara