Mario Nakić (© ABA liga)
Mario Nakić (© ABA liga)

Nakić i Pokuševski pokazali kako da se zarade minuti u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 16:39

Zalaganjem i odličnim izdanjem u ABA ligi, obojica su zaslužila pohvale za ono što su pokazali protiv Cibone, a sada je na Obradoviću da ih oproba i protiv Real Madrida u četvrtak

Mnoge je Željko Obradović iznenadio kada je u Vitoriji u prvom kolu Evrolige pokušao da sruši Baskoniju sa samo osam igrača. Izuzetno skraćena rotacija je izgledala dobro u većem delu susreta, ali na kraju je posustala i zabeležen je poraz. Ko je pratio obraćanja trenera crno-belih zna da je uvek isticao da će svi igrači imati priliku da se pokažu, a koliko će igrati zavisi samo od njih. Kako to izgleda u praksi idealno su pokazali Mario Nakić i Aleksej Pokuševski u ABA ligi protiv Cibone.

Obojica nisu kročila na parket "Fernando Buesa" arene u Vitoriji, sa klupe su odlgledali čitav meč, a onda tri dana kasnije su dobili šansu u ABA ligi da pokažu da mogu da pomognu i baš to su uradili. Jeste to bila ranjena i okrnjena Cibona koja ne može da se meri sa Baskonijom, a da ne govorimo Realom, ali činjenica je da sve raduju izdanja Pokuševskog i Nakića, a obojica su odigrala preko 25 minuta.

Izabrane vesti

Na parketu Beogradske Arene su baš oni izmamili najviše aplauza. Prvo Pokuševski koji se još navikava na novu sredinu posle četiri godine u NBA ligi. Međutim toteče sasvim solidno i već sada je jasno da Aleksej može da pomogne u ABA ligi i to veoma kvalitetno.

Radio je sve na terenu, sjajno se kretao, igrao odbranu, delio asistencije, pogađao dalekometne šuteve, a posebno je bio impresivan onaj iz drublinga. Uz sve to nije izgubio samopouzdanje kada je promašio čist zicer u kontri. Zapravo je posle toga zaigrao još bolje.

Sve to na kraju je doprinelo da statističke kolone kažu da je imao 15 poena, pet skokova, četiri asistencije, dva ukradene lopte za indeks korisnosti 21.

Šta tek onda reći za Nakića koji je bio smiren, pogađao kada je imao prostora, ali ono što je možda najviše obradovalo trenera su njegove odluke na terenu. Uvek su bile pravovremene i rezonske koje slomile Cibonu .

Maksimalno ozbiljno smo pristupili utakmici, sa maksimalnim poštovanjem prema Ciboni. To smo i pokazali jer smo igrali do kraja utakmice. To nam je bilo najbitnije i sada da mislim sa samopouzdanjem uđemo u sledeću nedelju”, rekao je Nakić.

Prošlosezonski član Igokee je sada bio statistički najbolji igrač utakmice jer je imao 18 poena, pet skokova i četiri asistencije za indeks 25. Ipak, ističe da ga poeni ne zanimaju previše

“Već sam rekao, mislim da se desilo da sam dao te neke trojke, da mi se otvorilo tako, ali stvarno ne gledam jednu utakmicu. Ne ulazim razmišljajući o tome da treba dajem poene ili nešto. Već šta god da treba da radim na terenu, da bi pomogao ekipi, to radim. Stvarno se trudim svaki minut da iskoristim, i kad sam na terenu, kao i naravno na treningu. Ako se ovako nešto desi - super, a ako ne stvarno radim i druge stvari, trudim se da pomognem ekipi.”

Sada sledi Evroliga i prilika da se ova dva momka pokažu i u elitnom rangu. Naravno nije realno očekivati da pruže ovakve partije protiv Reala, ali su poslali jasan znak treneru Obradovuću da mogu da dobiju minutažu i protiv evroligaške konkurencije, a ako neko zna parket u Madridu onda je to Nakić - momak koji je prošao njihovu omladinsku školu.

To je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Moramo da igramo čvrsto, jako, motivisano da se spremimo što bolje i da izađemo na teren da se “pobijemo” sa njima i naravno radićemo, ovaj spremaćemo se kako treba ove nedelje, stvarno ovaj nadam se dobro partiji u Madridu”, jasan je Nakić.

Sav fokus ekipe se sada prebacuje na pokušaje da se iznenadi Real Madrid koji je baš kao i Partizan otvorio sezonu porazom u Evroligi. Crno-beli su imali sitnih problema sa povredama, Brendon Dejvis nije igrao protiv Cibone, ali će biti spreman za Španiju, dok je Ajzea Majk i dalje van tima, doduše sada se već polako nazire njegov povratak u timu.



tagovi

KK PartizanMario NakićAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara