Martin Subimendi (©Reuters)
Martin Subimendi (©Reuters)

Enfild odjavio, sad ga zovu sa Etihada: Subimendi je Sitijeva zamena za Rodrija

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 21:49

Mančesterski klub će navodno već u januaru pokušati da dovede vezistu Sosijedada

Letos je odbio poziv iz Premijer lige, ali bi Martin Subimendi na kraju ipak mogao da dođe na Ostrvo. Samo ne u Liverpul, koji ga je prvobitno zvao, već u redove njegovog najvećeg rivala u prethodnoj deceniji – Mančester Sitija.

Dobro obavešteni španski Relevo tvrdi da će na Etihadu učiniti sve što je u njegovoj moći da dovede španskog vezistu u plavi deo Mančestera. I pokušaće da to učini već u januaru. Naime, četvorostruki prvak Engleske želi da iskoristi činjenicu da Subimendi još nije potpisao novi ugovor sa Sosijedadom što znači da je i dalje dostupan za 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Siti neće imati problem da plati tu sumu, posebno što je posle Rodrijeve povrede dospeo u situaciju da ne pita šta koliko košta. A, dovođenjem Subimendija bi, makar na papiru, engleski klub nadomestio izostanak 28-godišnjeg Španca. Jer iako na Etihadu bezrezervno veruju u nekadašnjeg vezistu madridskog Atletika, statistika pokazuje da Sitijevi rezultati dok je na terenu nisu baš isti kao onda kada ga nema, a kako ga zbog kidanja ligamenta kolena neće biti do kraja sezone Pepu Gvardioli bi dobro došla zamena.

Mateo Kovačić se sada već ustalio u startnih 11 Sitija, protiv Fulama za vikend postigao i dva gola, ali mu parnjak često nije isti pošto minutažu u veznom redu od starta sezone dele Riko Luis, Ilkaj Gundogan, Mateus Nunes… I zato na Etihadu razmišljaju da već u januaru ojačaju vezni red, i to igračem koji je u finalu Evropskog prvenstva takođe zamenio – i vrlo uspešno odmenio - povređenog Rodrija na poluvremenu.

Ostaje, ipak, da se vidi hoće li Subimendi ukoliko ona uopšte stigne pristati na Sitijevu ponudu budući da je letos već odbio Liverpul. Redsi su, podsetimo, tada već obavestili čelnike Sosijedada da će aktivirati otkupnu klauzulu iz njegovog ugovora, samo da bi ih 25-godišnji Španac obavestio kako ostaje u San Sebastijanu. I mada baskijskom klubu ne ide najbolje od starta sezone – dve pobede na 11 utakmica u svim takmičenja – Subimendi je baš nedavno izjavio kako ne žali zbog odluke donesene sredinom avgusta.

"Ne kajem se što nisam prešao u Liverpul. Odluku sam doneo iz srca, mislio sam da je to najbolje i rezultati ne utiču na moju odluku. Moja filozofija je da odluke uvek donosim iznutra i sve do danas uvek sam hteo da ostanem. Istina je da je bilo mnogo priče, bilo je neprijatnih momenata kroz koje sam morao da prođem, ali sada kada razmišljam o tome, mislim da je najbolja stvar za mene bila da ostanem. Vidim potencijal u Sosijedadu, morate da nas vidite na treninzima i uzbuđen zbog dobre sezone koja nas čeka", izjavio je Subimendi početkom oktobra.

Pa da vidimo hoće li dočekati kraj sezone na San Sebastijanu.


tagovi

Martin ZubimendiMančester SitiReal SosijedadZimski prelazni rok 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara