Kilijan Embape i Antoan Grizman (©Reuters)
Kilijan Embape i Antoan Grizman (©Reuters)

Opet bura u taboru Trikolora: Vitez je otišao, a da li je Embape pravi kapiten?

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 22:58

Navijači više nisu tako uvereni

Trebalo je to da bude potez koji će ga približiti Zlatnoj lopti i učvrstiti njegov status najpopularnijeg fudbalera planete, posle silaska Lionela Mesija i Kristijana Ronalda sa velike scene. Ali bar u rodnoj Francuskoj, transfer u Real je samo unizio i ovako upitan ugled Kilijana Embapea. Posebno nakon što je on rešio da preskoči oktobarske izazove reprezentacije.

Nije to nigde javno rečeno, ali se spekuliše da je to učinio baš na Realovo insistiranje. Tek se oporavio od povrede i Kraljevski klub ne želi da rizikuje. Smatra da je Kilijanu potreban odmor. Ali francuski navijači ne žele kapitena koj kalkuliše, a Embape je bio u startnih 11 madridskog tima u poslednjoj njegovoj utakmici u Primer, protiv Viljareala.

Izabrane vesti

Selektor Didije Dešan diplomatski pokušava da spusti tenzije. Tvrdi da je odluka doneta u dogovoru sa Realom, ali da ne sumnja u Embapeovu posvećenost državnom timu. Međutim, najveća navijačka grupa Trikolora, Irresistibles Francais, nije tako uverena. Jer ipak je reč o kapitenu, koji bi trebalo da služi kao primer.

Naš pravi kapiten, vitez navijača, Antoan Grizman, napustio nas je (otišao u reprezentativnu penziju, prim.aut). I pitamo se da li smo izabrali pravog naslednika. Negde usput smo napravili grešku u kojoj smo izgubili uzora”, objašnjava portparol te navijačke grupe za Ekip i nastavlja u dahu.

Možda jeste problem komunkacije, ali nije normalno da se to dešava kapitenu. Ili je Real tražio da umukne, ili Francuska, ali dobro znamo da kada on želi nešto da kaže – on kaže. Trebalo bi i ovde da zaista preuzme ulogu kapitena. Ne bih išao toliko daleko da kažem da se osećamo kao da nas je neko izigrao i napravio na budale, ali ovo je nedelja za zaborav i ostviće tragove”.

Da sve bude gore, u Francuskoj je objavljeno i istraživanje koje je pokazalo da je, bar u toj zemlji, Embapeova popularnost opala u zemlji otkako je napustio Pari Sen Žermen. Ali Dešan svakako ne želi da ga dugoročno ispusti i zato pažljivo bira reči.

Moj odnos sa igračima je takav da razgovaramo. I meni je interes igrača najvažniji. Znam da on neće da ide protiv kluba, kao što neće ni protiv reprezentacije. I u nekom trenutku, posle razgovora, morate da uvažite taj interes, a da njima ne otežavate situaciju”, branio je Dešan kapitena, toliko da je čak rekao da razume i Realovu brigu.

Nisam ja ovde da bih rizikovao. Ali znam kako je kad si trener u klubu, bio sam u toj koži. U klubu, čak i kad misliš da rizik postoji, guraš igrača u vatru”.


tagovi

Didije DešanAntoan GrizmanFudbalska reprezentacija FrancuskeKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara