Hoze Alvarado (AFP)
Hoze Alvarado (AFP)

Penal drama u Nju Orleansu pripala Pelikanima

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 22:27

Domaći tim umalo prokockao već viđenu pobedu

Pelikansi vodili tokom skoro cele utakmice, a onda morali da strepe od povampirenih Orlando Medžika, da bi na kraju u penal završnici došli do pobede u pripremnoj utakmici dve nedelje pre početka sezone - 106:104.

Izgledalo je da će ovo biti meč u kojem se samo jedan tim pita za konačni ishod. Nju Orleans je od početka imao rezultatsku kontrolu i prvu dvocifrenu prednost je imao sredinom prve četvrtine posle polaganja Zajona Vilijamsona (19:8). Orlando je uspevao da se vrati preko Kola Entonija i Džonatana Ajzaka, ali su domaćini uspevali da održe rezultatski plus i na poluvreme su otišli sa prednošću od dva poena (56:54).

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu, ista priča, Orlando je izgubio ritam u napadu, Nju Orleans dodatno ubrzao tempo uvođenjem Hozea Alvarada. Upravo su poeni Portorikanca doneli maksimalnu prednost domaćinu (75:61). U tim trenucima se činilo da je rešenje pitanja pobednika blizu, ali onda se tim Džamala Mozlija potpuno vratio u život., čak uspeo i da povede (87:86) posle poena Hauarda, Usledila je neizvesna završnica u kojoj su se boije snaši Pelikansi i na kraju odneli pobedu, koju su mogli i morali mnogo ranije da obezbede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Hokins sa 18 poena, dok je Zajon Vilijamson dodao 16 uz osam skokova za Pelikanse za koje nije igrao Brendon Ingram. Sa druge strane, Paolo Bankero je ubacio 15, Džejlen Sags 11, a Entoni Blek i Mo Vagner po devet poena.


tagovi

Zajon VilijamsonPaolo Bankero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara