TREĆA SMENA: Tukuman posustaje u borbi za titulu u Argentini, sudar davljenika u Čileu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Nedavno je počelo novo prvenstvo Jamajke, u toku je 4. kolo. Doduše, za vicešampiona Maunt Plezent će susret sa novim prvoligašem Rasing Junajtedom biti tek druga utakmica, zbog obaveza u Kupu Kariba je morao da odloži neke utakmice. Pre tri dana je Maunt Plezent eliminisan iz međunarodnog takmičenja, u poslednjem kolu je porazom od Real Houpa (0:2) sa Haitija ostao bez drugog mesta u grupi i plej-ofa. U ovoj jedinoj utakmici u prvenstvu savladao je Portmor sa 2:0. Rasing u prva tri kola ima po jedan od svakog mogućeg ishoda, savladao je Danbiholden (1:0), izgubio od Voterhausa (0:1) i odigrao nerešeno sa Arnet Gardensom (1:1).


KOBRELOA – KOPIJAPO, 01.00

(Fudbal, Čile 1)

Derbi začelja u čileanskoj Primeri. S obzirom na to da su do kraja ostala samo još četiri kola, vrlo verovatno bi eventualni poraz noćas mogao da znači i eliminaciju iz elitnog ranga. Fenjer je u rukama Kopijapa, koji ima 23 poena, jedan manje od Kobreloe, a četiri manje od Union La Kalere. S tim da su obe ekipe odigrale po meč više od Uniona. Iz lige će ispasti dva najslabija tima, tako da je drama na vrhuncu. Kobreloa je poražena na poslednja četiri meča, pritom ne postigavši nijedan gol, dok je Kopijapo trijumfom nad Palestinom (2:1) u prošlom kolu prekinuo niz od osam utakmica bez pobede, tokom kojeg je osvojio samo dva poena. U prvom duelu u sezoni Kopijapo je kod kuće savladao Kobrelou sa 4:0.


ATLETIKO TUKUMAN – TIGRE, 02.00

(Fudbal, Argentina 1)

Pre dve godine Atletiko Tukumanu je izmakla titula u samom finišu prvenstva Argentine, a ove godine izgleda da baca peškir malo ranije. Iz poslednja tri kola je Atletiko osvojio samo jedan poen, pa je pao na šestu poziciju na tabeli. Lider Velez sada ima 10 bodova više, doduše uz meč više. Ako želi da ostane u trci u preostalih 10 kola tim sa severa Argentine je praktično u obavezi da kod kuće savlada 23-plasirani Tigre, tim koji je takođe bez pobede u poslednja tri kola (dva remija i jedan poraz). Poslednja dva duela Tigrea i Atletiko Tukumana su završena rezultatom 0:0.


PEREIRA – TOLIMA, 03.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Ukoliko se stvari ne promene po Pereiru u narednih nekoliko nedelja, vrlo verovatno da će jedan od najboljih timova ovogodišnje Aperture u Klausuri ostati bez plasman u Kvadrangular. Sa samo dva poena iz poslednja četiri kola žuto-crveni su pali na 16. poziciju. Osmoplasirana Fortaleza ima šest bodova više, doduše uz odigran meč više. S druge strane Tolima je bez poraza u poslednja tri kola (dve pobede i jedan remi), pa se tako probila do šestog mesta. Ima četiri boda više od devetoplasiranog Agilasa. U Aperturi je Tolima kod kuće savladala Pereiru sa 2:1.


INDEPENDIJENTE LA ČORERA – UMESIT, 03.30

(Fudbal, Panama 1)

U prvenstvu Paname se igra 12. kolo, a Independijente je već sada izborio plasman u plej-of. Ubedljivo je prvi u Zapadnoj diviziji sa 22 poena, šest više od drugoplasiranog Deportivo Universitarija, od kojeg je odigrao i utakmicu manje. Više nije moguće da padne sa prvog mesta, tako da noćas može da igra rasterećeno. Ne možemo da konstatujemo isto i za UMESIT, koji jeste trenutno treći, što je poslednja pozicija koja vodi u doigravanje za titulu, ali ima samo bod više od Veragvasa. Istina, i ovu utakmicu manje. Pobedom bi značajno olakšao sebi posao. U poslednja dva susreta Independijentea i Umesita, uključujući i prvi u ovogodišnjoj Klausuri u avgustu, nije bilo golova.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara