Džerel Kvansa (©liverpoolfc)
Džerel Kvansa (©liverpoolfc)

Dok čeka da Van Dajk stavi potpis, Liverpul blindirao njegovog naslednika

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 20:22

Džerel Kvansa još dugo godina na Enfildu

Velika neizvesnost vlada na Enfildu po pitanju budućnosti najzvučnijih imena u timu. Mohamed Salah, Trent Aleksander Arnold i Virdžil van Dajk uveliko ‘troše’ poslednju godinu ugovora, a da čitava situacija bude još gora nema ni naznaka da će neko od njih produžiti ugovor.

I dok navijači čekaju – ili bolje rečeno nadaju se – da neko od pomenutih stavi potpis na novi ugovor, Redsi su blindirali kapitenogov naslednika. Na Enfildu su se pohvalili da su sklopili novu, višegodišnju saradnju sa Džerelom Kvansom (21), jednim od momaka iz svoje akademije.

Izabrane vesti

Kvansa je u klub stigao kao petogodišnjak, prošao je sve mlađe kategorije kluba i upisao okruglo 30 nastupa za seniorski tim. Debitovao je u avgustu prošle godine u 3. kolu Premijer lige ušavši sa klupe protiv Njukasla, a samo tri meseca ranije obavezao se na dugogodišnju vernost Redsima. Ipak, prezadovoljni njegovim napretkom, u klubu su želeli da ga nagrade novim ugovorom koji će mu obezbediti bolje finansijske uslove.

"Ne mogu biti srećniji trenutno. Način na koji je stigao novi trener i njegov stil igre imali su veliki uticaj na moju odluku i mislim da je ovo najbolji klub na svetu u kojem mogu da se razvijam i postajem bolji igrač. Igrači oko mene (Virdžil van Dajk, Ibrahima Konate, prim.aut.), sa kojima želim naporno da radim i slušam ih, mislim da su najbolji na svojoj poziciji u ovom trenutku. Dakle, kao što sam rekao, verovatno ne postoji bolje mesto na kojem bih mogao da budem", izjavio je Kvansa po potpisivanju ugovora.

I mada je u pomenutoj izjavi govorio o uticaju Arnea Slota na njegovu odluku da potpiše novi ugovor, nije se engleski štoper naigrao od dolaska novog trenera Liverpula. Kvansa se našao u startnoj postavi za utakmicu prvog kola sa Ipsvičom, ali je, kako je to posle meča obrazložio Slot, zamenjen na poluvremenu iz taktičkih razloga i od tada odigrao još samo 90 minuta protiv Vest Hema u Liga kupu.



tagovi

LiverpulDžerel Kvansa

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara