Džamal Musijala (Reuters)
Džamal Musijala (Reuters)

Operacija najvišeg prioriteta koštaće Bajern 25.000.000 evra godišnje: Musijala = Kejn!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 21:05

Toliko je Bajern spreman da plati kako bi reprezentativac nemačke potpisao novi, dugogodišnji ugovor na Alijanc areni

Znaju u Bajernu da, ako žele dominaciju evropskim fudbalom u narednih desetak i kusur godina, Džamal Musijala mora da ostane na Alijanc areni. Top prioritet je naravno upariti ga sa reprezentativnim kolegom i zvezdom Bajer Leverkuzena Florijanom Vircom, ali moraju Bavarci da koračaju stepenik po stepenik, da rešavaju prvo onono što je u njihovom dvorištu, pa tek onda da gledaju u tuđe.

Musijali ugovor sa minhenskim gigantom ističe leta 2026. godine. U potencijalu, na kraju aktuelne sezone, ušao bi u poslednju godinu ugovora, a to je ono što Bajern želi da izbegne, da mu se ne ponovi situacija sa Davidom Alabom, ili Alfonsom Dejvisom kojem za nešto više od pola godine ističe ugovor na Alijanc areni.

Izabrane vesti

Dakle, iako Musijala krajem septembra kada je u pratnji svojih zastupnika obavio inicijalne razgovore sa upravom Bajerna, ni u jednom trenutku nije pomenuo novac (njegov tim insistirao da finansijski zahtevi budu poslednja stavka u razgovorima, jer veruju da će lako pasti dogovor kad samo plata ostane na dnevnom redu), nemački Sky Sport javlja da je klub spreman da ga platežno izjednači sa najplaćenijim igračem ekipe Harijem Kejnom!

Kejn po sezoni prihoduje 25.000.000 evra bruto što je na neto nivou nešto više od polovine pomenute sume (oko 14.000.000). Musijala trenutno ima bruto platu između 8.000.000 i 9.000.000 evra i ona bi u potencijalu, ako dođe do potpisivanja ugovora do 2029. ili 2030. godine, mogla da skoči skoro troduplo. Trenuto su iza Kejna Manuel Nojer, Tomas Miler, Jozua Kimih i Liroj Sane, sva četvorica u platnom razredu između 19.000.000 i 20.000.000 evra.

U septembru je predsednik Bajerna Herbert Hajner pričao da je klub spreman da uradi sve kako bi ozvaničio novu, dugoročnu saradnju sa svojom zvezdom i reprezentativcem Nemačke u kojem Bavarci vide novog Tomasa Milera... Samim tim figuru koja bi čitavu karijeru provela na Alijanc areni.

Prema pisanju Sky Sporta, momak koji je ove sezone na osam utakmica u svim takmičenjima postigao i namestio po tri gola, trenutno ne pregovara ni sa Real Madridom, niti sa Mančester Sitijem, gigantima kojima se daju najveće šanse za potencijalnu krađu Musijale.




tagovi

Bajern MinhenDžamal Musijala

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara