Saša Vezenkov (©Starsport)
Saša Vezenkov (©Starsport)

Vezenkov nemilosrdan, Petrušev ne staje, a i Vildoza je namestio nišan

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 21:48

Olimpijakos savladao Lavrio

Nije to bilo blistavo izdanje, ali nije bio ni protivnik koji je zahtevao od Olimpijakosa da se do kraja preznoji. Držao se Lavrio i duže no što se očekivalo, celih 35 minuta, ali je na kraju ostao nemoćan pred naletima crveno-belog atinskog tima, koji je u prvenstvu Grčke slavio sa 95:73.

Nije to baš bilo tako lako kako je izgledalo, jer Lavrio je posle 34 minuta igre bio na samo dva poena zaostatka (69:71), ali onda je Luka Vildoza pogodio trojku, a Jorgos Barcokas shvatio da je vrag odneo šalu i sa Sašom Vezenkovim, Filipom Petruševim i Alekom Pitersom otklonio sve sumnje oko ishoda meča.

Izabrane vesti

Vezenkov je status najplaćenijeg igrača Evrope opravdao odličnom rolom sa 25 poena i devet skokova, a Petrušev – koji je već bio na vratima Crvene zvezde – još jednom pokazao da bi mogao da bude ogromno i nenadano “pojačanje” Olimpijakosa. Ovog puta 16 poena, pet skokova i tri asistencije za 20 minuta na parketu.

Piters je stao na 13 poena, a i Vildoza pokazao da se diže: ubacio je tri od četiri trojke, ukupno devet poena, ali uz pet skokova i još pet asistencija.

Treba reći i da je Barcokas večeras odmarao Tomasa Vokapa, te da je Tajler Dorsi podbacio i ubacio samo četiri poena, uz šut iz igre 1/6. No, ako nekad i treba da promašuje ovo je bio odličan trenutak.

Olimpijakos sledeću utakmicu igra u Evroligi protiv Žalgirisa u Atini.


tagovi

KK OlimpijakosSaša VezenkovFilip PetruševLuka Vildoza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara