Žoao Grimaldo (MN Press)
Žoao Grimaldo (MN Press)

Partizanovi reprezentativci: Grimaldo protiv Brazila, Mujakić protiv Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 19:52

Fudbaleri Parnog valjka na različitim izazovima tokom reprezentativne pauze

Reprezentativna pauza je ponovo prisutna i nekoliko igrača Partizana će posle klupskih, imati i obaveze u nacionalnim timovima. Neki će biti suočeni sa velikim izazovima, a neki će igrati samo za prestiž.

Žoao Grimaldo će imati paklen zadatak. Krilni napadač ne igra dobro od dolaska u Humsku, međutim, dobio je poziv selektora Perua, Horhea Fosatija. Zadatak najteži mogući, predstojeći protivnici Peruanca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biće - Urugvaj i Brazil.

Izabrane vesti

Urusi su posle serije pobeda vezali dva remija i žele da se vrate u trku sa Argentinom i Kolumbijom za vrh tabele, dok Selesau gori pod nogama, poraženi su od Paragvaja u prethodnoj utakmici i plasman na Mondijal 2026. doveden je u pitanje. Peru je izgubio skoro sve šanse, pošto posle osam kola jedini tim koji nema pobedu.

U kakvoj god formi bio, Grimaldo će sigurno biti jedan od adutau borbi sa timom Dorivala Žuniora.

Ništa lakše neće biti ni Nihadu Mujakiću. Snažni štoper ne briljira u Humskoj, ali opet se našao na spisku selektora Bosne i Hercegovine, Sergeja Barbareza. Zmajeve 11. oktobra očekuje meč protiv Nemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske u Ligi nacija. Duel sa Pancerima biće možda poslednja prilika za Bosnu da ostane u A diviziji.

Laganiji posao čeka Kervina Arijagu. Stameni vezista će sa reprezentacijom Hondurasa u okviru trećeg kola Konkakaf Lige nacija igrati protiv Francuske Guajane. Izabranici Reinalda Ruede su veliki favoriti i pobedom bi se približili mestu koje vodi u plej-of za viši rang.

Mihajlo Ilić i Nemanja Trifunović dobili su pozive Ljubinka Drulovića za meč mlade reprezentacije Srbije protiv Ukrajine. Ovaj susret nema nikakav značaj. Ukrajina je obezbedila plasman na završni turnir, a Orlići su izgubili sve šanse. Ako ništa drugo, imaće priliku da se časno oproste od kvalifikacija koje niko neće pamtiti po dobrom.

PARTIZANOVI REPREZENTATIVCI:

Žoao Grimaldo (Peru) protiv Urugvaja i Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Nihad Mujakić (Bosna i Hercegovina) protiv Nemačke i Mađarske u Ligi nacija

Kervin Arijaga (Honduras) protiv Francuske Gvajanei Nikaragve u Konkakaf Ligi nacija

Mihajlo Ilić i Nemanja Trifunović (Srbija U21) protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

PIŠE: Nemanja Rakanović


tagovi

Žoao GrimaldoNihad MujakićKervin ArijagaNemanja TrifunovićMihajlo Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara