Hulk (Reuters)
Hulk (Reuters)

Hulk na pragu Evrope: Ljubav, sunčani Porto i Liga šampiona ili Zenitovih 6.000.000?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 15:10

Seržo Konseisao dao garancije navijačima, ali Porto nudi duplo manje novca

Sa 34 godine reklo bi se da je Hulk na zalasku karijere, naročito posle četvorogodišnje epizode u Kini. Ugovor mu ističe do Nove godine, ali kako sada stvari stoje Porto i Zenit će u borbu prsa u prsa za napadača koji je ostavio neizbrisiv trag na Dragau i koji je istom merom rešetao i u Sankt Peterburgu.

Da se meri po platežnoj moći sa Zenitom, portugalski velikan ne može ni da sanja. Zmajevi su za fudbalera sa kojim su osvojili četiri titule prvaka države, tri kupa i Ligu Evrope spremili godišnju platu od 3.000.000. Čelnici Gazpromovog mezimčeta već su zvanično podebljali ponudu Porta. Duplo. Zato u taboru plavo-belih mogu jedino da se nadaju da u Hulkovim planovima finansijski faktor neće biti presudan. Zenit takođe zna da se ne mogu uvek sve stvari kupiti novcem, ali zašto bi olakšavao posao Portu i odrekao se čoveka koji je u nebeskoplavom dresu beležio impozantne brojke – 148 utakmica, 76 golova i 60 asistencija.

Izabrane vesti

Portugalska A Bola tvrdi da je Hulk odlučan da nastavi karijeru u Evropi i da ponovo pronađe porodičnu stabilnost. Brazilski bombarder nikada nije krio želju da ponovo obuče dres tima sa Dragaa, a ukoliko izabere Porto, transfer će biti realizovan pre kraja 2020. godine, da bi kao bivši stanovnik Portugala mogao da uživa i poreske olakšice do 2023.

Za sada u Portu moraju da veruju da je Hulkovo srce zaista plavo-belo, a ne nebeskoplavo i da nije zaboravio svu radost, trofeje i golove (169 utakmica, 77 golova, 61 asistencija) tokom četvorogodišnjeg boravka u drugom najtrofejnijem portugalskom klubu. Trener Zmajeva Seržo Konseisao dao je navijačima garancije da će 34-godišnjak biti njegova bomba za nastavak sezone. Zenit želi da pokvari radost na krajnjem zapadu Pirineja, ali kada se uzme u obzir da je Hulk u Kini godišnje zarađivao po 20.000.000 evra, reklo bi se da će imati maksimalnu slobodu da posluša srce.

A ono sigurno jače kuca za sunčani Porto, koji mu daje ozbiljnije garancije od Zenita da bi na proleće mogao da se vrati u Ligu šampiona.



tagovi

HulkZenitZenit Sankt PeterburgPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara