Dortmund dobio derbi, Sančo podsetio na dane magije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 17:31

Volfzburg bio više nego dobar na Vestfalenu, ali nije iskoristio svoje šanse...

Povratak Erlinga Halanda na teren Borusija iz Dortmunda je obeležila pobedom i povratkom u TOP 4 na tabeli Bundeslige. Nije Norvežanin večeras ključno uticao na rezultat derbija protiv Volfzburga (2:0), ali još jednom se pokazalo da je i samo njegovo prisustvo na terenu dovoljno da Milioneri dobiju na samopouzdanju i sigurnosti. Pored Halandovog povratka na teren Edina Terzića i navijače Borusije može da raduje i bljesak - doduše kratkotrajni - Džejdona Sanča koji je u dva momenta podsetio na partije iz prošle sezone i pokazao kritičarima da nije "zaboravio" da igra fudbal.

Ispostaviće se da su ta dva trena inspiracije mladog Engleza i rešila utakmicu. U 66. minutu idealno je centrirao iz kornera za Manuela Akanđija, a u sudijskoj nadoknadi, dok je Volfzburg opasno pretio i propustio nekoliko odličnih prilika, Sančo je realizovao brzu kontru tako što je sjajnom varkom izbacio iz igre poslednjeg igrača odbrane Paula Otavio i kasnije lako plasirao pored nemoćnog Koena Kastelsa.

Izabrane vesti

Četa Olivera Glaznera bila je više nego dobra tokom čitavih 90 minuta. Visok presing gostiju naterao je Milionere da utakmicu otvore serijom grešaka. To je značajno uticalo na odnos snaga u prvom delu meča u kom je Volfzburg imao bolje prilike, bio agresivniji, daleko sigurniji u pasu. Ksaver Šlager propustio najbolju šansu kada je posle njegovog šuta sa desetak metara lopta prošla između nogu Matsa Humelsa, zakačila butinu sa unutrašnje strane i od stative otišla u korner.

Dortmundu je trebalo mnogo vremena da uspostavi ravnotežu, ali čak i kada mu je to pošlo za rukom Vukovi su bili ravnopravan rival. Na momente i bolji. Dugo je Terzić verovao u sastav koji je poslao na teren, nije ništa menjao i u 66. minutu posle kornera Sanča jedna od najboljih odbrana lige je poklekla.

Pitanje je da li bi Borusija iz igre uspela da slomi goste...

Pored toga što je ušao u dve veoma dobre šanse - Kastels se istakao - Haland je odlačio pažnju čuvara i otvarao prostor za Marka Rojsa. Kapiten Dortmunda pružio je jednu od najboljih partija ove sezone i pored toga što nije postigao gol.

Pre nego što će Džejdon Sančo u nadoknadi otkloniti sve dileme oko pobednika Volfzburg je promašio još najmanje dve vrlo dobre prilike. Lošim udarcem i promašenom celom loptom na petercu istakli su Bjalek i Veghorst.

Tada je valjda svima bilo jasno da ima nešto i u toj đavoljoj tradiciji. A ona u slučaju duela Dortmunda i Volfzburga ovako kaže: ovo je osma utakmica u nizu na kojoj Milioneri nisu primili gol od ovog rivala. A čak sedam su rešili u svoju korist.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Subota

Bilefeld – Menhengladbah 0:1 (0:0)

/Embolo 58/

Ajntraht – Leverkuzen 2:1 (1:1)

/Junes 22, Tapsoba 54 ag – Amiri 10/

Keln – Augzburg 0:1 (0:0)

/Ijago 77/

Hofenhajm – Frajburg 1:3 (0:3)

/Bebu 58 - Santamaria 7, Grifo 34pen, Kasim 42ag/

Verder – Union Berlin 0:2 (0:2)

/Beker 12, Avonidži 28/

Herta – Šalke 3:0 (1:0)

/Genduzi 36, Kordoba 53, Pjontek 80/

Štutgart – RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Olmo 67/

Nedelja

Dortmund - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Akanđi 66, Sančo 90+1/

18.00: (1,13) Bajern (9,50) Majnc (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara