Savo Milošević (Star Sport)
Savo Milošević (Star Sport)

Svi moraju da se smeju, ne želim namrštene face

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 14:21

„Da ne zvučim arogantno, psihologija mi je jedna od jačih strana“, kaže Milošević

Rešen je Savo Milošević da promeni igru i rezultate, a pre svega ambijent u kome obitava Partizan. Za prve dve stavke niko ne može da obeća kad će i da li biti bolje, ali za treću novi trener uverava da može da se koriguje – odmah.

Zato je na premijernom sastanku sa igračima ukazao da bi trebalo sa više entuzijazma da dolaze na treninge, bez obzira na priče o promenama na višim instancama kluba.

Izabrane vesti

„Bez obzira šta će se dešavati, uvek sam se trudio da mi, kao stručni sektor, kreiramo povoljan ambijent i da nas druge stvari ne dotiču. Rekao sam momcima da svi moraju da se smeju i da ne želim namrštene face. Hoću da srećni i zadovoljni dolaze u „Zemunelo“, od toga kreće sve. Svi možemo da budemo produktivniji u uslovima koji nam se dopadaju i da radimo sa zadovoljstvom. Moj je da dignem momke na psihološkom planu, da budu zadovoljni, bez obzira na situaciju u klubu i poziciju na tabeli, želmo da radimo u pozitivnoj atmosferi“, rekao je Milošević.

Štaviše, siguran je da će se efekti njegovog rada na odnosu sa ljudima videtie ekspresno.

„Da ne zvučim arogantno, psihologija mi je jedna od jačih strana. To će mi biti veći deo posla u prvim sedmicama, a za ostale, fudbalske detalje, imam saradnike iz stručnog štaba. U njemu će ostati Branko Vukašinović (bio i kod Stanojevića, op. au), dolaze još moji dugogodišnji saradnici Nenad Cvetković (za analizu) i Marko Stojanović (za kondiciju), a ostalo će biti treneri koji imaju ugovore sa klubom“.

Neki od njih su stigli iz Omladinske škole Partizana, koja je poslednjih dana na žestokom udaru, ali ju je Savo Milošević branio argumentima.

„I prethodnih godina smo prodavali talente, nije da nismo. Evo, poslednji je otišao Sveta Marković, pre njega Samed Baždar, ranije Mihajlo Ilić, pa smo ga vratili iz Bolonje... Uvek je naša škola negavala darovitu decu. Tačno je da je sad naša finansijska situacija malo teža u odnosu na rivale, ali ćemo gledati šta imamo u Akademiji. Znam da ima kvaliteta, neki su u Srbiji, a možda ćemo i to korigovati brzo. Bez baze bi ovaj klub teško preživeo“.

Za kraj, pomalo se ljutnuo trener crno-belih na podsećanje da je pre četiri godine rekao „Neću se vraćati u srpski fudbal“.

„Nisam to rekao! Izašao sam iz srpskih medija i posle mog zvaničnog saopštenja da podnosim ostavku nije me bilo, osim dečijeg turnira na Zlatiboru čiji sam organizator. Sve druge izjave koje ste čitali, a da se vode na moje ime... Nisam ni demantovao, jer ne mogu da se pravdam. Inače, nije se promenilo ništa od tog perioda. Ako stavim na vagu mart 2019, kad sam prvi put dolazio, i sadašnji trenutak, ne znam da procenim šta je teže“, rekao je Milošević.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


tagovi

Savo MiloševićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara