Karlik Džons (©ABA liga)
Karlik Džons (©ABA liga)

Karlik Džons: Bili smo uspavani, ali je onda Obradović zapalio vatru u svima nama kako samo on zna

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 12:21

"Nismo ličili na sebe, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu i uspeli da slavimo", rekao je omaleni plejmejker Partizan Mozzart Beta nakon pobede nad Spartakom u Subotici

Prvi ozbiljniji ispit u novoj takmičarskoj sezoni crno-beli su položili u Dudovoj šumi. Spartak, koji nije blistao u prvom kolu u Podgorici, sinoć je pokazao da će Subotica biti neugodno gostovanje i za sam krem Jadrana. Partizan Mozzart Bet je sa druge strane pokazao - da im je odbrana pokretačka snaga, a navijači kluba iz Humske da mogu gotovo svaku dvoranu u Srbiji da pretvore u domaći teren.

Atmosfere u Dudovoj šumi dotakao se i Karlik Džons, koji je sinoć bio katalizator preokreta protiv novajlije u ABA ligi.

Izabrane vesti

"Bila je sjajna atmosfera, dobro smo se zabavili. Osećali smo se kao da igramo u našoj hali, zbog navijača. Cenimo ljubav koju nam pružaju naši navijači. Sećam se u pripremnom periodu, kada smo igrali u Italiji i tamo su doputovali. Onda sam pomislio – ovi su stvarno ludi. Naši navijači nas podržavaju svuda, putuju zbog nas. To je sve što možeš da poželiš kao igrač. Sjajna utakmica. Mnogo imamo poštovanja prema Spartaku, igrali su odlično. Drago mi je što smo na kraju iščupali pobedu”, rekao je reprezentativac Južnog Sudana.

U debiju pred svojom publikom u ABA ligi, Subotičani su uspeli da održe utakmicu u egalu gotovo 35 minuta. Onda su izabranici Željka Obradovića konačno ubacili nekoliko šuteva za tri poena i tako izbegli dramatičnu završnicu.

"Očekujem od svake ekipe da pokuša da nas pobedi. Možda su oni novajlije u ovoj ligi, ali i ja sam, kao i većina mojih saigrača (smeh). Ja poštujem svaki tim sa kojim se suočimo. Morate da ih poštujute, jer su na ovom nivou svi dobri. Očekivao sam tešku utakmicu i tako je i bilo.”

Na poluvremenu domaći su vodili 44:41, ali je Partizan nakon pauze zaigrao mnogo bolje, pre svega u odbrani, koja im je na kraju i donela triijumf na ovom gostovanju.

"Morali smo da se probudimo. Nismo bili dovoljno dobri u odbrani u prvom delu i zbog toga treba pohvaliti Spartak. Igrali su pametno, organizovano u napadu. Ali mislim da smo bili uspavani i onda je trener Obradović ušao u svlačionicu i zapalio vatru u svima nama, kako samo on zna (smeh). Mislim da nismo ličili na sebe, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu i uspeli da slavimo.”

Džons je uz 15 poena zabeležio i sedam asistencija. Ali bilo je fascinantno gledati kako 1,85 metara visoki bek sa lakoćom deluje u reketu, među visokim "drvećem" Dudove šume.

"Moj posao je da uvek budem agresivan i napadam koš. Kada ja uspem da probijem u reket, automatski olakšavam posao svojim saigračima. Većina ekipa se fokusira da zadrži protivničke bekove van reketa, jer kada stigneš blizu koša, obično se raspadne čitava odbrana. A ja želim da uradim upravo to – uđem u reket i razigravam saigrače. Uvek sam imao taj segment u svojoj igri, a sada sam ga usavršio“, objasnio je plejmejker crno-belih.

Piše: Konstantin Mlađenović



tagovi

Karlik DžonsKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara