Fudbaleri Vojvodine (Star sport)
Fudbaleri Vojvodine (Star sport)

Voši stigao poziv Zenita, igraće u Sankt Peterburgu

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 18:58

Biće potpisana i saradnja dva kluba

Nakon Crvene zvezde, Partizana i OFK Beograda koji su prošlog leta gostovali u Rusiji i igrali prijateljske mečeve sa tamošnjim klubovima, poziv iz najveće zemlje sveta je stigao i na adresu Vojvodine.

Kako saznajemo iz ruskih medija, višestruki ruski šampion Zenit iz Sankt Peterburga je poslao pozivnicu novosadskom klubu da bude njegov gost u periodu od 11. do 13. oktobra. U sklopu Vošine posete Sankt Peterburgu biće odigrana i prijateljska utakmica 12. oktobra.

Izabrane vesti

Reč je o terminu u kojem je klupski fudbal na pauzi zbog reprezentatvnih akcija, pa će Vojvodini dobro doći provera sa tako jakim rivalom. Podsetimo, Zenit je aktuelni prvak Rusije i najmoćniji klub tamošnjeg fudbala. Tim je prepun domaćih i stranih zvezda među kojima je i srpski reprezentativac Strahinja Eraković, ali on neće igrati protiv Novosađana jer se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića. Tokom posete Sankt Peterburgu čelnici Vojvodine će sa kolegama iz Zenita potpisati i nekolicinu sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji dva kluba.

Ovo je još jedan od dokaza da se rad veoma agilne uprave Vojvodine pod patronatom Dragoljuba Zbiljića nadaleko prepoznaje i da priznanja stižu sa svih strana i uticajnih fudbalskih adresa. Dva kluba su još od letos u komunikaciji i kontaktima kada je Zenit pokazao interesovanje za tadašnjeg Vošinog napadača Mihaila Ivanovića i vođeni su pregovori, ali je mladi golgeter na kraju prešao u engleski Milvol.

Podsetimo da ruski klubovi zbog sankcija ne učestvuju u evropskim takmičenjima, a ni reprezentacija ne igra u zvaničnim terminima pa će se Zenit suprostaviti Vojvodini u skoro najjačem sastavu izuzev nekolicine inostranih reprezentativaca poput pomenutog Erakovića i Kolumbijaca Kasijere i Bariosa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara