Mario Baloteli (©AFP)
Mario Baloteli (©AFP)

Neće u Bugarsku: Baloteli blizu treće lige Španije

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 16:13

Italijanski fudbaler u poodmakloj fazi pregovora sa Intersiti Alikanteom

Bombastično su zvučale najave iz Bugarske pre nekoliko dana, CSKA iz Sofije je zvao nekadašnjeg reprezentativca Italije Marija Balotelija. Ipak, 34-godišnjem napadaču se izgleda ne bori za titulu i Evropu u Bugarskoj, već mu je više pažnju privukla treća liga Španije!

Kako je prvobitno javio španski portal Kope, a potom je potvrđeno AS-u, Baloteli je u poodmakloj fazi pregovora sa Intersiti Alikanteom. Reč je o klubu koji je posle šest kola tek 15. na tabeli Grupe 2 Primere RFEF, odnosno trećeg ranga takmičenja. To je liga u kojoj se takmiče Ibica, Mursija, Alkojano, ali i B timovi Real Madrida, Betisa, Atletiko Madrida, Sevilje, Viljareala…

Izabrane vesti

Problem je što, ukoliko potpiše za Intersiti, Baloteli neće moći na teren pre januara. U Španiji je odavno završen letnji prelazni rok, a dok se ne otvori zimski klubovi ne mogu da registruju nove igrače.

To bi značilo da bi Baloteli u naredna tri meseca mogao samo da trenira sa ekipom i da polako podiže takmičarsku formu. S obzirom na to da je Alikante primorski grad, oko 180 kilometara južno od Valensije, nije ni tako loše mesto za treniranje tokom zimskih dana…

Baloteliju je poslednji klub bio turski prvoligaš Adana Demir, sa kojim se rastao posle tri godine. Tokom leta nije uspeo da pronađe novi angažman najviše zbog toga što mesecima nije trenirao, zbog povrede kolena. Tokom karijere, pre Turske, osim u rodnoj Italiji (Inter, Milan, Breša, Monca) je igrao još u Engleskoj (Mančester Siti, Liverpul), Francuskoj (Nica, Olimpik Marselj) i Švajcarskoj (Sion). Sada je blizu toga da okusi i život u sunčanoj Španiji.



tagovi

transferiMario BaloteliIntersiti AlikanteŠpanija 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara