(©Reuters)
(©Reuters)

Sabalenka uzela Novakov recept i zaigrala najbolju sezonu u karijeri

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.09.24. | 16:57

Njen trener Anton Dubrov otkriva pozadinu novih uspeha Beloruskinje

Godina još nije gotova, ali je za Arinu Sabalenku već sada najbolja u karijeri. Iako je i dalje broj dva na svetskoj listi, može da se pohvali sa dva osvojena grend slem trofeja – Australijan openom i Ju Es openom.

A, iza tog njenog uspeha delom stoji – Novak Đoković. To je otkrio Arinin trener Anoton Dubrov u razgovoru za medije u domovini.

Izabrane vesti

Tajna Sabalenkinih uspeha leži u tome što je rešila da iskopira jedan originalni Đokovićev kvalitet, koji niko drugi u svetu tenisa nema: da kritike, uvrede, uznemiravanja publike okrene u svoju korist!

„To što Arina sada radi je ono sa čim se Novak susreće dugo u svojoj karijeri i uspešno ga koristi: da kada je publika protiv nega, od toga napravi energiju za sebe. Zna kako da sve to kanališe i iskoristi. To je njegov jedinstven kvalitet, koji koristi u najbitnijim trenucima meča“, istakao je Dubrov.

I sve to je počela da primenjuje njegova pulenka.

„Arina je počela da radi isto što i Novak i sve je bolja u tome. Nije još na istom nivou kao on, ali napreduje. Čak je u finalu Ju Es opena u kojem je igrala protiv Amerikanke, kada je imala ceo stadion protiv sebe, uspela da zadrži fokus i da dobije meč“, zadovoljan je Dubrov.


tagovi

Novak ĐokovićArina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara