Foto: Reuters
Foto: Reuters

Derbi dela Lanterna za osminu finala Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 13:50

Juventus čeka pobednika

Juventus čeka protivnika u osmini finala Kupa Italije, a to će biti pobednik 122. derbija dela Lanterna. Sampdorija i Đenova (17.00), dve neveste sa Ligurijskog mora, ovog puta bez publike, bez plave, bele crvene boje na tribinama i bez karatkterističnih koreografija koje poslovično osmišljavaju tifozi na stadionu Luiđi Feraris. Ali derbi je i dalje derbi, a za razliku od onih prvenstvenih, odve se igra na sve ili ništa, prolaz ili emiminaciju.

Samp obožava da igra kao domaćin u Kupu Italije, Đenova mrzi gostovanja u najmasovnijem takmičenju. Iako je Marasi i njen dom, tehnički je ipak gostujući tim. A kada je takva situacija, Grifoni su u poslednjih 11 mečeva samo jednom slavili uz osam poraza i dva remija. Blukroćati su sa druge strane trijumfovali na sedam od poslednjih osam domaćinstava u kupu, sačuvavši mrežu u pet navrata. Ali to je samo statitstika i ona neretko biva pogažena i marginalizovana kada su derbiji na snazi.

Izabrane vesti

“Ovo će za mene biti nešto novo jer nikada nisam vodio derbi na ispadanje. Derbi je uvek derbi i sa tom mišlju potrebno je ući u utakmicu. Ovo je meč sa posebnom težinom, naročito sada u slučaju kada se igra na sve ili ništa. Posle poraza za vikend pristupićemo utakmici puni motivacije i besa. Radili smo neke dobre stvari, ali i pravili greške. Igramo protiv kvalitetnog, agresivnog tima, koji igra dobar fudbal i odlično se kreće. Borićemo se do kraja”, rekao je trener Sampdorije Klaudio Ranijeri.

Biće ovo 13. okršaj Sampdorije i Đenove u italijanskom kupu, a domaći tim želi četvrtu pobedu u poslednjih šest međusobnih duela u ovom takmičenju. Situaciju mu olakšava povreda večito maleroznog prvog golmana Matije Perina, koji je doživeo lakši peh protiv Udinezea.

Đenova je gubila poslednje tri utakmice, a rivali su bili Udineze, Torino i Roma, dok je Samp vezao dva neuspeha, protiv Kaljarija i Bolonje. Početkom ovog meseca odigrali su derbi dela Lanterna u Seriji A koji je završen sa miroljubivih 1:1.

Domaćin se uzda u vedetu i najboljeg strelca Fabija Kvaljarelu koji je u karijeri šest puta pogađao protiv Đenove, dok Grifoni ove sezone nemaju izrazitog lidera u napadu pa se nadaju da bi mladi Đanluka Samaka mogao ponovo da blesne i kao početkom meseca ponovo bude golgeterski raspoložen protiv Sampa.

KUP ITALIJE, 1/16 FINALA

Četvrtak

14.00: (1,43) Torino (4,50) Entela (7,50)

17.00: (2,15) Sampdorija (3,35) Đenova (3,50)


tagovi

SampdorijaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara