Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Kriza ljulja Bombonjeru

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 23:03

Boka Juniors posle tri vezana poraza noćas (02.00) čeka Argentinos Juniors. Uskoro promocija Fernanda Gaga

U potrazi za podizanjem forme posle tri poraza u nizu koji su presudili Dijegu Martinezu, Bokea Juniors, koji od nedavno privremeno predvodi Marijano Eron, noćas (02.00) će pred svojom publikom na čuvenoj Bombonjeri dočekati Argentinos Juniorse u sklopu 17. kola argentinske Profesionalne lige. Loši razultati i burna sadašnjost. Čini se da je pobeda jedini ključ koji će doneti malo smirenosti navijačima Đenovljana, ali i timu koji dolazi u sukob nakon poraza od Rasinga, Rivera i Belgrana koji su ga ostavili na 13. mestu, čak trinaest bodova iza trenutnog lidera Veles Sarsfilda.

Bubamarama iz La Paternala je osnovni cilj da se udalje iz donjeg dela tabele i približe pozicijama koje vode u neko od međunarodnih takmičenja za nareednu sezonu.

Izabrane vesti

Posle devet meseci, Marijano Eron će ponovo sesti na klupu Boke kako bi započeo svoj treći ciklus kao privremen trener plavo-žutih iz La Boke. Iako je ostavka Dijega Martineza, odložena nakon poraza u Superklasiku sa Riverom, ona je i definitzivno potvrđena u Kordobi posle poraza od Belgrana, ostaviljajući Đenovljane bez šefa stručnog štaba.

02.00: (2,00) Boka Juniors (3,20) Argentinos Juniors (4,20)

Kao i prethodna dva puta, Eron, trener mlađih kategorija, pojavljuje se kao prelazno rešenje. Bivši vezista, je kao trener Boke proveo ukupno sedam utakmica, od kojih je tri dobio, dva remizirao i dva izgubio, što su brojke koje ukazuju na nekonstantnost rezultata, uprkos činjenici da su bile u dva različita perioda. Sve ovo potrajaće dok čelnici Boke konačno nefinalizuju angažovanje Fernanda Gaga kao novog trenera.

Najvažnija vest je vezana za povratak Luisa Advinkule i Brajana Agirea posle povreda, kao i Kristijana Leme posle suspenzije. Huan Barinaga, Nikolas Figal i povređeni Kristijan Medina su imena koja se ovoga puta neće naći u opticaju za utakmicu protiv Argentinosa. Prema onome što je dokazano na poslednjem treningu, još jedna promena se pojavljuje u Bokinoj formaciji. Ignasio Miramon će ponovo ući u vezni red prateći Miltona Delgada i Tomasa Belmontea. U napadu ostaje već standardni urugvajski duo koji čine Edinson Kavani i Migel Merentijel.

Argentinos prolaze kroz sličan momenat u vezi sa pitanjem šefa stručnog štaba, jer je Kristijan Zermaten preuzeo privremenu komandu pre pet utakmica od Pabla Guede. U pomenutom period, Zermeten je uspeo da transformiše tim koji je izgledao kao da je u padu u poslednjem period, sada već bivšeg trenera. Na poslednjih pet utakmica, Argentinosi su pretrpeli samo jedan poraz, uz tzri nerešena ishoda i jednom ostvarenom pobedom.

Ipak, El Bičo se nalazi u donjem delu tabele, na 20. poziciji sa 19 osvojenih bodova, koliko imaju Njuels Old Bojsi, koji sun a poziciji iznad i Sentral Kordoba, koja je na lestvici niže. Posle tri vezana meča bez poraza, tim pokazuje novo lice koje uzbuđuje navijače i otvara mogućnost da se domognu pozicija koje naredne sezone vode u Kopa Sudamerikanu. Protiv Boke na Bombonjeri, to može biti i potvrda da su na pravom putu.

Kako su u prvom delu sezone,odnosno Liga kupu, ova dva tima bila raspoređena u dve različite grupe, biće im ovo prvi susret u tekućoj takmičarskoj godini. U prethodnoj sezoni, jednom su odmerili snage, a pobeda je odnela Boka minimalnim rezultatom na gostujućem terenu koji nosi ime po legendarnom Dijegu Armandu Maradoni, kojin je svojevremeno nastupa za oba kluba. I pored toga što se ne nalazi u željenoj formi, istorija sukoba na Bombonjeri je u potpunosti naklonjena Đenovljanima, koji protiv ovog rivala nisu poraženi u poslednjih 19 utakmica. Argentinos Juniorsi su svoj poslednji trijumf na ovo čuvenom zdanju ostvarili još 2010 godine, rezultatom 0:2.

ARGENTINA 1 – 17. KOLO

Subota

Union Santa Fe – Sentral Kordoba 0:2 (0:1)

/Meli 8, Palavesino 85/

Urakan – Sarmijento 3:1 (1:1)

/Tobio 17, De la Fuente 78, Akosta 90+2ag– Morales 31/

Velez – Rasing 1:0 (0:0)

/Brajan Romero 86/

Himnasija la Plata – Godoj Kruz 0:1 (0:0)

/Rodrigez 51/

Njuels Old Bojs – Lanus 2:1 (0:0)

/Ramirez 64pen, Miljević 90+3 – Moreno 54/

Nedelja

Instituto – San Lorenco 2:0 (1:0)

/Regena 40, Ruso 87/

Independijente – Deportivo Rijestra u toku

Taljeres Kordoba – Belgrano u toku

23.55: (4,20) Platense (3,30) River Plejt (1,95)

Ponedeljak

02.00: (2,00) Boka Juniors (3,20) Argentinos Juniors (4,20)

20.00: (2,60) Barakas (3,05) Rivadavija (2,95)

23.30: (2,85) Banfild (2,95) Estudijantes (2,75)

23.45: (2,05) Defensa i Hustisija (3,10) Rosario (3,05)

Utorak

02.00: (2,00) Atletiko Tukuman (3,30) Tigre (4,40)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsArgentinos JuniorsArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara