TSC imao porođajne muke, pa za par minuta slomio Ubljane

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 22:57

Topolčani tek u nastavku slomili otpor Jedinstva - 2:0

Opasno je igrati u domaćem prvenstvu posle Evrope, u to se TSC uverio prošle sezone. Sada su ipak poučeni starim iskustvima, Topolčani uspeli da nameste nišanske sprave i da upišu važnu pobedu pred reprezentativnu pauzu. Kombinovani sastav koji je na teren izveo Jovan Damjanović, bio je ipak prejak, ispostaviće se, za poslednjeplasirani tim Mozzart Bet Superlige. Nisu lako došli do bodova Plavi lavovi, ali su tri boda večeras ostala u Bačkoj Topoli – 2:0.

Ponovo se tim sa severa Srbije mučio sa realizacijom, pogodio je još jednom okvir gola u prvom delu igre, ali u nastavku uspostavio kontrolu nad utakmicom i u potpunosti neutralisao sve pokušaje Ubljana ne samo da dođu do gola, već i da stvore neku konkretniju šansu. Uspeo je TSC da povrati samopouzdanje ekipe nakon reklo bi se nesrećnog poraza u Kazahstanu, i pored činjenice da je danas stručni štab Plavih lavova bio bez nekoliko prvotimaca, i da je na teren izašla potpuno izrotirana postavka defanzivaca. Ovogodišnji učesnik Lige konferencije se ponovo na tabeli popeo u gornji dom.

Izabrane vesti

Imalo je Jedinstvo neke šanse u uvodnom delu utakmice, ali nije umelo da kazni nespretna dodavanja Veljka Ilića i neopreznost Topolčana. Tomas Perez je bio najopasniji igrač Ubljana, ali je konstantno bio u ofsajdu. Nije ekipi Miloša Obradovića pomogao ni ultra raspoloženi mladi čuvar mreže Vukašin Jovanović, koji je i pored poraza upisao dvocifren broj odbrana. Ostaje novajlija u eliti na poslednjoj poziciji na tabeli, i kako izgleda predstoji im grčevita borba za opstanak.

Pritisak Jedinstva i neopreznost Topolčana umelo su doneli pogodak ili dva u prvom poluvremenu. Već posle malo više od minuta igre je domaćin mogao da uđe u minus. Veljko Ilić je pogrešio u dva navrata, prvo je Darko Jevtić bio neprecizan, da bi zatim i argentinski napadač Tomas Perez bio u ofsajdu. Sreća je ovoga puta pogledala TSC. Bili su Ubljani konkretniji u napadu i u tim trenucima su imali više prilika. Konačno su fudbaleri u plavim dresovima zapretili, preko raspoloženog Aleksandra Ćirkovića, čiji udarac je ipak prošao pored stative. Nešto se dešavalo sa čuvarima mreže, te je i Vukašin Jovanović poslao loš pas, koji Viktor Radojević nije umeo da pretvori u prednost svog tima.

Prva prava akcija domaćeg tima viđena je na skoro pola sata igre, kombinovali su u kaznenom prostoru Ubljana igrači TSC-a, da bi Saša Jovanović loptu poslao preko gola. Kletva zvana prečka ponovila se i večeras, i to opet Aleksandru Ćirkoviću, samo sada iz slobodnog udarca. Utihnule su puške, Jedinstvo nije više tako lako ulazilo u prilike, a Topolčani nikako nisu uspevali da nađu put do mreže Vukašina Jovanovića. Čak ni sa distance, jer je upravo mladi golman Jedinstva uspeo da skrene topovski udarac Viktora Radojevića u korner. Često su fudbaleri gostujućeg tima bili prinuđeni da napade Plavih lavova zaustavljaju prekršajima, jer su u kontinutietu uspevali da osvajaju prostor po boku.

Nastavio je TSC da napada i u nastavku, ali konkretnije prilike nije bilo. Ivan Milosavljević je sa nekih dvadesetak metara šutirao neprecizno, dok je današnji kapiten, Saša Jovanović, pokušao spektakularno da pogodi mrežu, sa pola terena. Osvežio je Jovan Damjanović napad ulaskom Petra Stanića, a na klupu se preselio tek oporavljeni Saša Jovanović. Ni to nije dalo konkretnije promene, Aleksandar Ćirković je gađao pravo u nogu Vukašina Jovanovića, a Viktor Radojević glavom uspeo da prebaci celu konstrukciju gola. Jedva da su gosti uspevali da pređu na polovinu Topolčana, a kada im je to i polazilo za rukom, defanziva Plavih lavova je uspevala da povrati posed.

Na sve načine je TSC pokušavao da dođe do gola, kad nije išlo kroz igru, pokušao je Mihajlo Banjac iz kornera da direktno pogodi mrežu Vukašina Jovanovića, koji je večeras bio nesavladiv. Sličnu stvar je pokušao da uradi i Aleksandar Ćirković, takođe bez uspeha. I kada već nisu Topolčani uspeli da daju gol iz sopstvene akcije, za njih je to uradio gost. Izgubili su Ubljani loptu pred golom, a trojica igrača ekipe domaćih su spremno čekala da iskoriste šansu. Mihajlo Banjac je prosledio loptu na tacni Prestižu Mbongu, koji je stigao do svog drugog gola za tim ove sezone.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 74. minutu, pogotkom Petra Stanića, i to na čudan način, grudima. Odlično je Nemanja Petrović proigrao Aleksandra Ćirkovića, da bi Mihajlo Banjac upisao i drugu asistenciju.

 TSC – JEDINSTVO UB 2:0 (0:0)

/Mbongu 69, Stanić 74/

Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 700

Sudija: Milan Stefanović (Beograd

Žuti karton: Petrović (TSC)

TSC (4-3-3): Ilić 6,5 – Krstić 6,5 (od 73. Radin 6,5), Banjak 7, Capan 7, Radojević 7 (od 73. Petrović 7) – Milosavljević 6 (od 52. Mbongu 7), Pejić 6,5 (od 73. St. Jovanović 6,5), Banjac 7,5 – Sa. Jovanović 6 (od 52. Stanić 7), Pantović 6,5, Ćirković 7.

Jedinstvo Ub (4-3-1-2): V. Jovanović 7 – Doderović 5,5, Aćimović 5,5, Damjanić 6, Golubović 6 – Rakić 6 (od 78. Pereira), Mitrović 5,5 (od 59. Jordania), Matić 6 – Jevtić 6 (od 59. Denzel Ričardson 6) – Perez 6 (od 76. Arana), Miladinović 5,5. (od 78. Runjajić)

Igrač utakmice: Mihajlo Banjac 7,5 (TSC)


MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2pen, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

Napredak - Novi Pazar 2:1 (0:1)

/Bastajić 49, Krstić 90+2 - Antvi 45/

IMT - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Kort 56 - Milson 35, Rodić 65, Silas 90+3/

Spartak - Vojvodina 0:4 (0:2)

/Bamidele 6pen, Seri 39, 59, Kokanović 73/

TSC - Jedinstvo 2:0 (0:0)

/Prestiž 69, Stanić 74/


tagovi

Mihajlo BanjacPrestiž MbunguJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara