Buongiorno Italia: Video sam Maradonu

Vreme čitanja: 6min | čet. 26.11.20. | 12:09

U senci odlaska velikog Dijega su ostali Atalantin podvig na Enfildu i Interov poraz od Reala

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Oproštaj od Dijega Armanda Maradone je bukvalno monopolizovao ne samo naslovne strane već i po 20 stranica u italijanskoj sportskoj štampi. Odlazak najvećeg fudbalskog virtuoza je bacio u senku i Atalantin istorijskih uspeh na Enfildu protiv Liverpula i još jedan Interov debakl u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski dnevnik, kao i svi sportski listovi na svetu, posvećuje prvu stranicu Dijegu Armandu Maradoni, definišući njegov odlazak kao „smrt fudbalskog boga“. „Video sam Maradonu” pozajmila je Gazeta stih čuvene navijačke pesme navijača Napolija posvećenu Argentincu za vodeći naslov.

Crveni karton. Vidal izbačen, Inter rastrojen, a Real dominira. Konte je gotovo van Lige šampiona”, sublimira Gazeta još jedan neuspeh trener Nerazura koji ne uspeva da motiviše tim, a ni da pruži fizionomiju igre. Gazeta podseća da je Real pobedio Nerazura bez dvojice stubova tima: Serhija Ramosa i Benzeme. Koliko je Inter bio slab pokazuje činjenica da su samo Handanović, Perišić i De Fraj dobili prelazne ocene, mršave šestice. Takođe se ističe da se Konte još jednom poneo nekorektno prema Eriksenu ubacivši ga u igru četiri minuta pre kraja.

Konte je priteran uz zid”, naslov je analize poraza u kome se ističe „izdaja“ Vidala koji je pre crvenog kartona bio, eufemistički rečeno, iritantan, zatim tvrdoglava igra sa tri defanzivca u liniji, mortifikacija Hakimija, dezorijentisanost veznog reda i forsiranje Galjardinija dok na klupi sede Eriksen i Najngolan.

Najlepša Atalanta. Boginja trijumfovala u Liverpulu, pronašla Iličića. To je bilo remek-delo sa potpisom Gasperinija”, ističe milanski dnevnik da je Atalanta prvi tim koji je nadigrao ekipu Jirgena Klopa. Gazeta ističe da su Redsi gubili s vremena na vreme utakmice, ali se nije dogodilo da na terenu budu podređeni i da napadači Liverpula ne šutiraju nijednom u okvir protivničkog gola.

Gasperini je igrao bez klasičnog centarfora i taktički je nadmudrio Klopa neutralizujući kompletno napadački potencijal engleskog šampiona, Salah i drugovi nisu uputili čak nijedan iole ozbiljniji šut ka vratima Golinija”, konstatuje Gazeta.

„Dva lica Juventusa: Morata je turbo a Dibala dizel i jedan je tu višak”, opisuje se atmosfera u Kontinasi. “Španac prolazi kroz zlatan period, ali na duge staze Pirlo ne može da se odrekne Dibale i pored toga što trenutno nije u top formi i sada je samo rezerva u Juveu. Alvaro je funkcionalniji igrač od Paula jer u napadu obavlja više zadataka i kompatibilniji je sa Ronaldom. Nije realno da Juve igra sa triom Ronaldo – Morata – Dibala sve dok Pirlo ne pronađe adekvatnu ravnotežu u sastavu i igri Bjanknera”, smatra Gazeta.

Bez Ibre se može. Donaruma, Čalhanoglu i Rebić preuzimaju odgovornost za novi Milan koji postiže golove i pobeđuje”, najavljuje se s tim naslovom večerašnji meč u Ligi Evrope sa Lilom. U tekstu se podseća da je Milan u odsustvu Ibre na startu sezone uvek izlazio kao pobednik s terena, mada, priznaje Gazeta, protivnici nisu pripadali ni srednjoj a kamoli visokoj kategoriji.

Bez alibija. Gatuzo poziva na juriš: Mi smo privilegovani i zato Napoli mora da se podigne na noge”, prenose se reči trenera Napolija koji je na taj način ugasio požar polemike oko činjenice da fudbaleri i stručni štab nisu primili plate od početka sezone.

Roma bez odbrane, ali Fonseka ide u napad, bez straha”, ističe Gazeta da je Roma doputovala u Kluž bez petorice defanzivaca. Fonseki je ostao na raspolaganju samo Huan Žesus koji je praktično izvađen iz „naftalina“.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik je izabrao fotografiju u prvom planu Dijega Armanda Maradone sa naslovom „Dijego živi”. Poput Gazete, i Korijere je posvetio 20 stranica legendi Napolija na kojima je pređen čitav životni put Maradone uz sećanja i poslednji pozdrav saigrača, trenera, rukovodilaca, poznatih ličnosti koje su bile, barem u jednom periodu, bliske sa „Božjom rukom”.

Roma u Klužu, a glava u Napulju”, aludira rimski dnevnik da će Đalorosi igrati protiv Rumuna u Ligi Evrope, ali da već misle na sledeći meč u Seriji A na San Paolu koji ima specifičnu težinu za oba kluba. U najavi se kaže da će Fonseka dati šansu rezervama sa izuzetkom Pelegrinija, kome su potrebni minuti da bi ušao u formu i Pedra. Džeko bi trebalo da uđe u drugom poluvremenu kako bi i on stavio par desetina minuta u noge pre meča sa Napolijem. List piše da bi Roma zbog odsustva čak petorice centralnih defanzivaca mogla da se vrati na odbranu sa klasičnim bekovima, u ovom slučaju Brunom Perešom i Kalafjorijem i Huanom Žesusom i Kristanteom između njih.

Korijere objavljuje i priču da ja transfer Ante Ćorića iz Dinama u Romu za 8.000.000 evra uključivao i mito za dobijanje dozvole oko izgradnje stadiona. Posrednik u poslovnoj operaciji između Rome i Dinama je bio čovek koji je blizak predsediku pokrajine Lacio u čijoj je nadležnosti izdavanje dela neophodnih odobrenja i dozvola. Navodi se da je posrednik plaćen 2.000.000 evra.

Milan želi da se osveti”, navodi Korijere da Rosoneri osokoljeni pobedom nad Napolijem u prvenstvu imaju veliku želju da vrate milo za drago Francuzima na večerašnjem meču. Tim Milana će i večeras voditi Daniele Bonera pošto je Pioli i dalje pozitivan na korona virus.

Lotito tri sata odgovarao na pitanja tužilaca”, prenosi se da je predsednik Lacija u svojstvu informisane osobe bio saslušan juče u tužilaštvu u Avelinu. Prema nezvaničnim informacijama, Lotito je zauzeo stav da je čitava priča oko testova na kovid-19 montirana kako bi se nanela njemu lično šteta i Laciju.

Čiro plaši super-Halanda”, izvukao je Korijere podataka da napadač Lacija postiže češće golove u Ligi šampiona od Norvežanina iz Borusije Dortmund. Imobile trese mrežu u elitnom takmičenju svakih 54 minuta, dok se Haland raduje na svakih 58 minuta.

Katastrofa Inter, priča u Ligi šampiona gotovo završena”, aludira Korijere da posle jučerašnjeg poraza od Real Madrida Nerazuri imaju samo teorijske šanse da se plasiraju u nokaut fazu LŠ. To znači da Inter treću godinu zaredom neće dočekati proleće u Ligi šampiona.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik je izabrao sliku sa proslave osvojenog Mundijala u Meksiku za oproštaj od Dijega Maradone uz naslov „AD10S“.

Atalanto, ti si legenda”, naslov je povodom velikog podviga Boginje protiv Liverpula i pobede sa 2:0 na Enfildu. „Iličič i Gosens lansirali Deu, Liverpul se samo poklonio”, ističe Tutosport da je Atalanta odigrala fantastičnu utakmicu i da je otvorila borbu za prvo mesto u grupi koje se činilo u sigurnim rukama Liverpula. Citira se i izjava Gasperinija koji je pobedu nad Klopovim fudbalerima definisao kao najlepšu u istoriji Atalante i u njegovoj karijeri.

Vidal i Konte pokopali Inter”, ne okleva torinski dnevnik da imenuje glavne krice još jednog neuspeha Nerazura u ovoj sezoni. List podseća da je Inter u Ligi šampiona sa Konteom na klupi na deset utakmica ostvario samo dve pobede, uz tri remija i čak pet poraza.

„Nezaustavljivi Kristijano. Super Ronaldo ponovo gazi redom i Juve se nada”, iznose se podaci koji nedvosmisleno ukazuju da je CR7 i dalje najblolji igrač na planeti. „Ronaldo je na korak od 750 golova u karijeri. U 2020. godini je već postigao 30 golova i sa Moratom se razume perfektno na terenu: 16 od 22 gola iz igre nose potpise njih dvojice”, podvlači list. Takođe se kaže da se Ronaldo nada da će ponovo biti izabran za Best Fifa Player u ovoj solarnoj godini.

Milan na ispitu zrelosti”, tako vidi Tutosport duel Rosonera sa Lilom u Ligi Evrope. Izdvajaju se reči Bonere koji će i večeras voditi tim s klupe da on ne želi da potpiše sa za remi i da on i njegovi igrači idu na pobedu. Najavljeno je da će Hauge imati premijernu priliku da zaigra meč od prvog minuta u dresu Milana i da će biti teo trojke sa Kastiljehom i Čalhanogluom iza leđa Rebića. Na sredini terena ćemo videti ponovo Tonalija umesto Kesija, a u obrani Gabiju umesto Romanjolija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićBuongiorno ItaliaDijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara