Buongiorno Italia: Malerozni Juve, ostao bez bodova i Bonučija

Vreme čitanja: 5min | pon. 26.10.20. | 12:33

Pirlo je Mister X

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Još jedan kiks Juventusa u prvenstvu je glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi, uz najavu večerašnjeg dvoboja Milana i Rome. Piše se i o Nikolou Bareli koji izrasta u vrhunskog igrača veznog reda i o oporavku Sergeja Milinkovića Savića za meč Lacija sa Brižom u Ligi šampiona. 

Izabrane vesti

U središtu pažnje je i namera FS Italije da omougući klubovima da kasne u isplati dohodaka igračima kao i da traži pomoć od države, jer je fudbalska industrija izgubila, po njihovim procenama, 600 miliona evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mister X. Treći remi Pirlovog Juventusa”, stavlja u prvi plan Gazeta još jedan pogrešan korak Stare dame na startu prvenstva. “I Verona je uspela da zakoči Bjankonere čiji se pohod ka pobedi zaustavio na dve pogođene prečke. Sada Juve rizikuje da bude na šest bodova daleko od vrha tabele. Igra Stare dame mora da bude revidirana. Dibala je u dobroj formi, ali odsustvo Ronalda se i te kako oseća”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se ističe i da je Juventus u velikoj uzbuni oko odbrane jer sa povredom Bonučija van stroja je kompletna startna odbrambena trojka De Liht, Bonuči, Kjelini. Postoje vrlo male šanse, navodi Gazeta, da se Bonuči oporavi za meč sa Barselonom.

Milanov pokušaj bega”, najavljuje se večerašnji duel Rosonera i Rome na San Siru koji bi mogao da omogući lepu bodovnu prednost Piolijevom timu na tabeli u slučaju pobede nad Rimljanima.

Inter: Svi su poludeli za Barelom”, svedoči Gazeta o sve vidljivijem poboljšanju forme mladog italijanskog veziste koji je postao stub ne samo Intera već i nacionalne selekcije Roberta Mančinija. “Od Kontea do Tardelija, svi bivši velikani vezne linije Azura se vide u Bareli”, konstatuje list po napravljenoj anketi sa nekadašnjih asovima na sredini terena. U tekstu se posebno naglašava da je pobeda Intera nad Đenovom bila direktan plod ulaska Barele na teren u drugom poluveremenu.

U drugom tekstu posvećenom Interu, izveštava se da je Lautaro Martinez objasnio svojim klupskim drugovima i stručnom štabu da je njegova neprimerena reakcija, po izlasku sa terena na Marasiju, bila usmerena prema njemu samom, a ne prema saigračima ili treneru. Argentinac je posebno nervozan jer po povratku iz Južne Amerike ne uspeva da postigne gol, a ne polaze mu za nogom ni jednostavne stvari koje bi želeo da napravi na travnatom tepihu.

Napoli dobio derbi braće Insinje. Gatuzo je na drugom mestu”, ističe se da je Lorenco na kraju slavio u porodičnom derbiju sa bratom Robertom napadačem Beneventa. Interasantno je da su oba brata postigli golove, a da je na kraju presudio Petanja svojim prvim golom u dresu Azura.

CORRIERE DELLO SPORT

Romina jurišnica”, najavljuje rimski dnevnik da četa Paula Fonseke siže silno motivisana na megdan Milanu. Izvor optimizma portugalskog stručnjaka je forma u uzlaznoj putanji Edina Džeka kao i u lažnom alarmu za Mančinija pošto se potvrdilo da je defanzivac Rome negativan na Kovid-19 i biće večeras regularno u timu.

Korijere izveštava i da će Dan Fridkin upumpati dodatnih 60 miliona evra, pored 150 predviđenih, za dokapitalizaciju Rome. Sa tom finansijskom injekcijom Đalorosi će na miru moći da odrade sezonu.

Milinković se ne predaje, Lacio ga čeka”, stižu dobre vesti iz Formela za navijače Lacija pošto je Sergej Milinković Savić juče trenirao sa svojim klupskim drugovima i postoje dobre šanse da bude spreman za meč sa Brižom u Ligi šampiona. U tekstu se kaže da Sergej nije samo trčao nego je radio i sa loptom što je dodatni signal da oporavak ide u željenom smeru. Povratak Milinkovića u tim je od fundamentalnog značaja za trenera Inzagija pošto Lejva ima zdravstvenih problama, kao i Eksalante i Kataldi, što znači da bi Parolo mogao da istrči na teren od prvog minuta u sredu uveče.

Juve u šokantnoj pink boji još jednom ukočen”, stavlja akcenat Korijere i na dizajn dresova Stare dame protiv Verone i ističe da je Kuluševski spasao Staru damu od poraza. Na unutrašnjim stranama se konstatuje da nevolje nikada ne dolaze same i da protiv Barselone, najverovatnije, neće igrati ni Bonuči ni Ronaldo.

Kriza Kovid, sve smo bliži odlaganju isplata mesečnih primanja fudbalera”, otkriva Korijere da je FS Italije pripremio dokument s kojim će klubovi biti ovlašćeni da odlože uplatu ličnih dohodaka igrača a da ne rizikuju oduzimanje bodova na tabeli. Istovremeno se kaže da će FS Italije tražiti pomoć od države s obzirom na to da je fudbalska industrija pretrpela gubitke od 600 miliona evra u prethodnih šest meseci.

TUTTOSPORT

Malerozni Juve, Milan može da pobegne”, potcrtava na naslovnici torinski dnevnik da su Bjankoneri proćerdali veliki broj šansi protiv Verone i da sada Milan može da im pobegne na šest bodova prednosti, pod uslovom da pobedi Romu. “Još jedna začarana utakmica za Pirlovu ekipu koju je magija Dejana Kuluševskog spasila od poraza. Dve pogođene prečke i poništen gol zbog milimetarskog ofsajda Morate samo povećavaju žal za propuštenom prilikom da se uknjiže tri boda”, stoji u podnaslovu.

Na drugoj i trećoj strani dominira naslov “Juveu srce nije dovoljno”, uvodi u priču da Bjankonerima nije nedostajalo volje i zalaganja na meču sa Veronom, ali da su greške i izostanak sreće presudno doprineli da se utakmica sa Veronom završi remijem. U drugim tekstovima se navodi da je za Pirla ohrabrujuća prikazana igra Dibale i Kuluševskog, dok bi povreda Bonučija mogla da bude veliki problem pred meč sa Barselonom.

Ibra-Džeko: ko je ovde mator?”, predstavlja Tutosport današnji dvoboj Milana i Rome kroz portrete dvojice centarfora koji su zagazili duboko u četvrtu deceniju života. “Imaju 73 godine zajedno, ali su i dalje najbolji igrači Milana i Rome i uzdanice klubova koji igraju na kartu mladih fudbalera”, ističe list i mali pardoks u način na koji konstruišu timove dva američka vlasnika Singer i Fridkin. List piše i da je postojala mogućnost da se dvojica golgetera večeras nađu na suportnim stranama, odnosno Džeko u Milanu, a Ibra u Romi.

Liga šampiona za drugu godišnjicu Džanga na čelu Intera”, podseća se da je na današnji dan Stiven Džang postao predsednik Nerazura i da je tim povodom poželao da njegov tim iz trećeg pokušaja uspe da se plasira u osminu finala LŠ, a posle ćemo da vidimo.

Na unutrašnjim stranama Tutosport piše i da je sve izvesnija razmena u januaru između Torina i Intera u kojoj bi akteri bili Ico i Vesino. “Ico-Vesino, unosan posao za sve” je naslov teksta u kome se objašnjava da bi klubovi mogli da naprave sličan dil kao Juve i Barsa u slučaju Pjanića i Artura. Na taj način bi oba kluba mogli da ostvare i kapitalnu dobit veoma korisnu za poštovanje parametara finansijskog fer-pleja UEFA.

List piše i da bi Vanja Milinkvić Savić mogao da dobije šansu u Kupu Italije, u sredu protiv Lećea, da stane na gol Torina i odmeni prvotimca Sirigua.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

InterLacioSerija A

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara