Neko u Velsu ozbiljno uigrava napade: Magične, preslikane akcije Liverpulovih viškova

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 22:48

Neko Vilijams delio lopte kao Toni Kros, Hari Vilson skupljao pedesetak metara duga dodavanja beka Notingem Foresta, Velšani ispustili dva gola prednosti na Islandu - 2:2

Ludo veče u Rejkjaviku donelo je 3. kolo B divizije lige nacija, što zbog magičnih poteza u uigranim akcijama Velsa, što zbog kretanja rezultata i načina na koji se Island vratio. Nakon ubedljivog prvog poluvremena mirisalo je na rutinsku pobedu ekipe sa Ostrva, ali su domaćini u četiri minuta spakovali povratak, sprečivši Vels da ostane na prvom mestu na grupnoj tabeli - 2:2.

Ako smo nešto večeras saznali o ekipi Krega Belamija, to je da neko u njegovom stručnom štabu ozbiljno uigrava akcije. Ono što smo videli u 11. i 29. minutu od gostujućeg tima, pravo je malo remek delo, preslikano indigo papirom. Glavni protagonisti Liverpulovi viškovi - Neko Vilijams i Harvi Barns.

Izabrane vesti

Obojicu igrača velikan sa Enfilda je prodavao manjim premijerligaškim timovima. Vilson je leta 2021. godine završio u Fulamu za 14.000.000 evra, Vilijams godinu dana kasnije u Notingem Forestu za 20.000.000 evra. Da i te kako vrede novac koji je za njih izdvojen obojica su potvrdili (i) večeras.

Vilijams je po vokaciji desni bek, u reprezentaciji igra jednog od trojice štopera, a delio je lopte kao Toni Kros u najboljim danima. Bile su to strele po četrdesetak, pedeset metara duge, koje ubadaju pravo u centar. A "bullseye" je bio Vilson koji je i u 11. i u 29. minutu kretao u sprint kao iz topa ispaljen. Identične akcije, divne za oko, ubitačne za rivala. S tim što Vilson nije imao sreće da lopta posle njegovog šuta pređe gol liniju, već ju je u mrežu poslao nezadrživi Brenan Džonson. Nastavio je napadač Totenhema neverovatnu seriju i postigao gol i na sedmoj uzastopnoj utakmici.

Prvi gol Velsa pogledajte OVDE.

Drugi gol Velsa pogledajte OVDE.

Istoriju je ispisao Kreg Belami, postao prvi trener Velsa koji je izbegao poraz na prva tri takmičarska meča za kormilom reprezentacije, ali nije dobio priliku da uz taj podvig proslavi i trijumf. Islanđani su u periodu od 69. do 72. minuta pokazali koliko su nezgodni.

Pažnju evropskih kluba večeras je na sebe skrenuo i levi bek norveškog Stromgodseta Lođi Tomason. Nije ga ozbiljno shvatila ni defanziva Velšana, koju je za spušteni gard kaznio majstorskim golom spoljnim delom stopala. Tri minuta kasnije isti igrač je probio po levoj strani, ušao u šesnaesterac Velsa i naterao golmana Denija Vorda na autogol.

U istoj grupi, Crna Gora je gostovala u Samsunu, izbegavši katastrofu, ali ne i poraz od Turske - 1:0. Krenuli su Crnogorci hrabro, sa Stevanom Jovetićem i Nikolom Krstovićem u špicu, ali su se većim delom utakmice branili.

Mogli su gosti da napuste Tursku i sa znatno više lopti u mreži, budući da su se suočili sa 29 udaraca domaćina koji im je konačno slomio otpor u 69. minutu. Jeste mrežu zatresao Irfan Džan Kaveči, ali je prethodno ogroman posao odradio rezervista Kenan Jildiz kojeg je stativa sprečila da se upiše u strelce.

Blistao je čitave večeri golman Dečića Igor Nikić, držao Hrabre sokolove u igri, upisao osam intervencija, ali nije uspeo da spreči i treći poraz Crne Gore koja je i dalje na nuli.

LIGA NACIJE (B DIVIZIJA) – 3. KOLO

Petak

GRUPA 1

Češka - Albanija 2:0 (1:0)

/Hori 3, 63/

Ukrajina - Gruzija 1:0 (1:0)

/Mudrik 35/

GRUPA 4

Island - Vels 2:2 (0:2)

/Tomason 69, Vord 72ag - Džonson 11, Vilson 29/

Turska - Crna Gora 1:0 (0:0)

/Kaveči 69/



tagovi

Neko VilijamsFudbalska reprezentacija VelsaFudbalska reprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara