Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Dembele još pije krv Barsi: Dobila tužbu od agenta, može da ostane bez 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 21:53

I Serhio Aguero joj se 'nakačio na vrat'

Otišao je Usman Dembele sa Nou Kampa još pre više od godinu dana, ali Barselona i dalje oseća posledice užasnih poslova koje je sklapala sa brzonogim krilom. Samim odlaskom Francuz je ostavio ogroman minus u kasi katalonskog klub, a on bi sada mogao da bude ’pojačan’ za još 10.000.000 evra, jer kako tvrdi Atletik jedan od fudbalerovih agenata toliko potražuje zbog Dembeleovog transfera na Park prinčeva.

Dembele je za Pari Sen Žermen potpisao leta 2023. godine, napustivši Barselonu kao naveći promašaj u njenoj istoriji. Pre otprilike mesec dana otkriveno je da ju je, kada je došao iz Dortmunda pre osam godina, koštao 148.000.000 evra, više od bilo kojeg pojačanja u klupskoj istoriji, a otišao za mnogo, mnogo manje.

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen je za njegovu slobodu platio 50.000.000 evra, s tim da je polovina od pomenute sume otišla na račun 27-godišnjeg fudbalera zbog dogovora koje su dve strane sklopile kada je Dembele potpisao poslednji ugovor sa Barselonom uz mnogo manju platu od one koju je do tada primao. Na Barsin račun se, dakle, slilo svega 25.000.000 evra, ali bi Dembeleov odlazak sada mogao da je košta dodatnih 10.000.000 evra.

Kako piše Atletik, jedan od članova agencije Scoress Sports Management koji je posredovao u Usmanovom transferu pokrenuo je sudski postupak protiv Barselone i od nje potražuje pomenutu sumu za koju veruje da mu sleduje zbog uloge u pregovorima dva kluba.

I nije jedini. Atletik piše da je i Serhio Aguero podneo tužbu protiv Barselone zbog neisplaćenih dugovanja koja mu sleduju zbog prevremenog raskida ugovora. Argentinac je u Barsu stigao iz Mančester Sitija leta 2021. i tada potpisao dvogodišnji ugovor, ali je odigrao samo pet utakmica pošto je bio primoran da se povuče zbog srčanih problema.

Odluku o odlasku u penziju saopštio je u decembru iste godine pošto je prethodno postigao dogovor sa Barselonom o prevremenom raskidu saradnje. A, pošto nije isplaćen, nešto više od dve i po godine kasnije Aguero je odlučio da tuži bivši klub zbog 3.000.000 evra za koje veruje da mu se duguju ’kao deo sporazuma o nagodbi za prestanak radnog odnosa u klubu’.


tagovi

Usman DembeleBarselonaSerhio Kun AgueroKun Aguero

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara