Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Kad nema Nunjeza, nema ni golova: Darvin pomilovan i igra u Limi

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 23:05

Urugvaj noćas (03.30) u gostima proiv Perua u poslednjem meču devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026. godine

Četiri utakmice devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026. godine odigrane su prethodne noći, a ove (03.30) u Limi, Peru i Urugvaj će da završe prvu rundu. Ostalo je još devet utakmica do kraja ovog ciklusa. Čak šest reprezentacija idu u SAD, Kanada i Meksiko, dok će sedmoplasirana selekcija sa Zelenog kontinenta da igra interkontinentalni baraž za najveće sportsko takmičenje na svetu.

Domaćin je najgori tim u kvalifikacijama, bez pobede je, sa samo tri boda, pa je ovo poslednji voz za crveno-bele da se uključe u trku za Mundijal. Četa Marsele Bijelse je odlična treća, a u slučaju pobede u Limi preskočiće Kolumbiji i prići na samo bod u odnosu na lidera Argentinu. Urugvaj je letos ispao u polufinalu Kopa Amerike od Kolumbije. Nema više veterana, Edinsona Kavanija i Luisa Suareza, koji se oprostio letos od nacionalnog tima, pa je Bijelsa izvršio totalnu smenu generacije.

Izabrane vesti

Da Urugvajci nemaju probleme sa realizacijom dokaza je 13 golova na osam mečeva. Po tome su lideri. Isti broj pogodaka dali su svetski šampiona Argentinci, ali sa mečom više. Ipak, prošlog meseca je tim Marsela Bijelse oba puta igrao bez golova protiv Venecuele i Paragvaja kada nije bilo u sastavu asa Liverpula Darvina Nunjeza zbog tuče na Kopa Amerika.

03.30: (4,30) Peru (3,35) Urugvaj (1,93)

Napadač velikana sa Enfilda odslužio je dve od pet mečeva suspenzije. Međutim, prva zvezda selekcije je dobila dozvolu od strane Višeg arbitražnog suda (CAS). Proces je u toku, dok ne bude završen, Nunjez ima pravo da igra. Van stroja za goste je povređeni Ronald Arauho, defanzivac Barselone. Osim Darvina Nunjeza najviše se očekuje od asa Reala Federika Valverdea. Suarez se prošlog meseca u Montevideu oprostio od najdražeg dresa. Rodrigo Bentankur je suspendovan, kao i Hose Marija Himenez i Matijas Oliveira zbog sukoba na Kopa Libertadoresu. Mreža Urusa se samo pet puta zatresla u ovim kvalifikacijama, a samo su Ekvador i Paragvaj primili manje.

Peruanci ne mogu da računaju na veliki broj reprezentativaca. Nedostaje rekorder po broju utakmica Hosimar Hotun, dok je povređen i igrač španskog Leganesa Renato Tapija. Fale i Migel Trauka, Anderson Santamarija, Đanluka Lapadula, Hordi Rejna i Santijago Ormeno.

Peru nema pobedu već pet mečeva, dok Urugvaj ima tri vezana remija. U prošlim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Urugvaj je u Montevideo pobedio Peru sa 1:0, dok je u Limi bilo 1:1. Ove selekcije igraju mečeve na mali broj golova. Na pet vezanih duela je bilo 0-2.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL 2026 – 9. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:0 (0:0)

/Migel Terseros 58/

Ekvador – Paragvaj 0:0

Venecuela – Argentina 1:1 (0:1)

/Rondon 65 – Otamendi 13/

Petak

Čile – Brazil 1:2 (1:1)

/Vargas 2 – Igor Žezus 45+1, Luiz Enrike 89/

Subota

03.30: (4,30) Peru (3,35) Urugvaj (1,93)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darvin NunjezMundijal 2026Kvalifikacije za Mundijal 2026.Južna Amerikareprezentacija Urugvajareprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara