Marko Ramljak (©ABA liga - Cibona / Ivana Dergez)
Marko Ramljak (©ABA liga - Cibona / Ivana Dergez)

Priča meseca u regionu: Kapiten Zadra spasao čoveka od utapanja

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 00:04

Hrabrost iskusnog košarkaša na delu

Jadranska liga nije krenula idealno po Zadar sa dva poraza u uvodna tri kola, ali klub sa obale Jadranskog mora i te kako može da bude ponosan na svog kapitena Marka Ramljaka.

Naime, iskusni košarkaš Zadra bio je heroj situacije koja je pretila da se završi fatalnim ishodom. Ramljak je u petak tokom prepodnevnih časova sedeo sa suprugom i prijateljem u jednom lokalnom kafiću, kada je primetio čoveka koji se utapa u moru. Ni na sekund Ramljak nije razmišljao, već je potrčao i skočio u vodu kako bi nesrećnog čoveka izvukao napolje.

Izabrane vesti

"Ponekad pjiem kafu kraj mora. To je kafić koji svi znaju u Zadru. Tako je bilo i jutros, oko 11.30 sati. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Supruga je bila s našim detetom malo dalje od nas i zapravo je ona primetila kako se čovek u moru utapa. Niti pet metara od obale", rekao je Ramljak za 24 sata.

Kako je otkrio, čovek koga je spasao bio je kupač, odnosno nije se u moru našao tek tako.

"Radilo se o kupaču, čovek nije bio u odeći, nije pao u more. Očito je nešto pošlo po zlu i nije bio u redu. Kad sam to shvatio, skočio sam u more u odeći pa pomogao muškarcu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je dao ruku, izvukli smo utopljenika iz mora. Čovek je bio malo izgubljen. Zahvaljivao mi se i to nekoliko puta. Pozvali smo hitnu pomoć kako bismo se uverili da je sve u redu. Vrlo brzo su došli, a mi smo u međuvremenu pomogli čoveku da se utopli. Gospodina ne poznajem, ali se nadam da će sve biti okej".

Bez ikakve sumnje, priča meseca u regionu. Inače, Zadar u subotu od 20 časova dočekuje Budućnost.


tagovi

Marko RamljakKK ZadarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara