Džoel Graterol (©Reuters)
Džoel Graterol (©Reuters)

Lider Kolumbije ostao bez golmana pred veliki derbi

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 23:03

Venecuelancu Džoelu Graterolu je stradalo koleno, pa će Amerika Kali biti drastično oslabljena u nastavku sezone, počev od okršaja sa ljutim rivalom Miljonariosom (subota, 02.30)

Baš je lepo išlo Americi iz Kalija ove sezone u Klausuri. Prva je na tabeli iako je odigrala dva meča manje od drugoplasiranog Onse Kaldasa, na sigurnom je putu da izbori Kvadrangular i nastavi borbu za titulu, ali je pre nekoliko dana doživela veliki peh. Prvi čuvar mreže Džoel Graterol doživeo je ozbiljnu povredu kolena, morao je ekspresno da bude operisan i predstoji mu duga pauza.

Tu vest je potvrdio sam klub iz Kalija pred veliki derbi sa Miljonariosom (subota, 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu) u zaostaloj utakmici 5. kola Klausure. Prošle subote na meču sa Čikom reprezentativac Venecuele se povredio u finišu prvog poluvremena i morao je da izađe iz igre, a ispostavilo se da su mu stradali patelarni ligamenti kolena. Operisan je, tako da neće skoro opet na teren.

Izabrane vesti

To znači da će verovatno u nastavku sezone među stative da uskoči 31-godišnji Horhe Sato, nekadašnji golman Deportivo Pasta, Čorilja iz Paname, Ljanerosa, Leonesa, Envigada i Jaguaresa. On je došao u Atletiko početkom 2023. godine i pre nego što je zimus angažovan Graterol iz Grčke (Panetolikos) bio je prvi golman. Branio je na 32 meča, primio je 30 golova, a na 16 utakmica je sačuvao svoju mrežu. Uprkos tome, stručni štab je rešio da dovede Venecuelanca.

U ovom trenutku Amerika ima ubedljivo najbolju odbranu u Klausuri, iz 11 utakmica je primila samo šest golova. Računajući i Kup Kolumbije, na poslednjih osam Graterol je savladan samo jednom.


02.30: (1,90) Amerika Kali (3,20) Miljonarios (4,10)


Sada u Kali stiže Miljonarios, koji je željan da se iskupi navijačima zbog poraza od Bukaramanege u osmini finala Kupa Kolumbije, pre tri dana posle penala. U prvenstvu tim iz Bogote je peti na tabeli sa 21 poena iz 12 mečeva.

U Aperturi početkom februara Miljonarios je kod kuće savladao Ameriku sa 1:0. Tada je iskusni napadač Leonardo Kastro uspeo da savlada Graterola. U tom takmičenju Amerika nije uspela da se domogne Kvadrangulara, završila je ligaški deo takmičenja sa 25 poena, dok je Miljonarios bio šesti, a potom mu je u grupi zbog lošije gol-razlike od Bukaramange izmakao plasman u finale.

KOLUMBIJA 1 – ZAOSTALI MEČ 5. KOLA

Subota

02.30: (1,90) Amerika Kali (3,20) Miljonarios (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Amerika KaliMiljonariosKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara