©Reuters
©Reuters

Neka se spremi Marakana! Štutgartova haubica utišala i Zenicu - devet golova na 12 mečeva

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 22:45

Skajni Deniz Undav doneo pobedu Pancerima na Bilinom Polju - 2:1

Povreda Niklasa Filkruga se nije osetila u reprezentaciji Nemačke, pošto je svojih pet minuta maksimalno iskoristio Deniz Undav. Sjajni napadač Štutgarta na dve uzastopne utakmice Pancera upisao je tri gola i asistenciju. Večeras je kao dvostruki strelac bio najzaslužniji za slavlje selekcije Julijana Nagelsmana u Zenici protiv Bosne i Hercegovine, pa Nemci nakon tri odigrana kola u A Ligi nacija drže prvo mesto grupe 3 sa sedam bodova - 2:1 (2:0).

Undav je još jednom pokazao da je pravi gospodar šesnaesterca. Postigao je devet golova na ukupno 12 za Štutgart i reprezentaciju Nemačke, a za mesec i po dana na delu će moći da ga vidi i beogradska publika, pošto će sa Švabama 27. novembra gostovati na stadionu Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Undav je bio na pravom mestu da iskoristi nesebičnost svojih reprezentativnih saigrača. Posebno Florijana Virca, koji je na isteku pola časa igre demonstrirao vrunsku fudbalsku inteligenciju i majstorstvo. Iako je dobio savršenu loptu iz poslednje linije i našao se na desetak metara od gola Bosne i Hercegovine nije se odlučio da uđe u završnicu, već je odložio loptu za Undava kojem nije bilo teško da matira zbunjenog Nikolu Vasilja.

Kako se snalazi na vrhu peterca, golgeter Štutgarta je pokazao u šest minuta kasnije, kada se odlično kretao između štopera domaćeg tima, sačekao pravovremenu loptu sa levog boka od Maksa Mitelštata i duplirao prednost Pancera. Ispostavilo se da je to dovoljno da se odnesu bodovi iz Zenice, iako je selekcija Sergeja Barbareza učinila sve da maksimalno oteža posao favorizovanom protivniku.

Bosna i Hercegovina je meč okončala sa 26 odsto lopte u svom posedu, što dovoljno govori o tome koliko je domaćinu bilo teško da stvori neku opasnu priliku pred golom Aleksandera Nibela. Ipak, oružje Barbarezovog tima bili su prekidi, a jedan takav u 70. minutu iskoristio je neverovatni Edin Džeko, postigavši 67. gol na 137. utakmici u dresu Zmajeva.

Ipak, Undav je taj koji se nalazi u savršenom trenutku. Postizao je golove u svakom takmičenju u kojem je igrao. Krenuo je od Superkupa Nemačke protiv Štutgarta, potom ga je dao i Kupu Nemačke protiv Projsen Minstera, a onda je usledila serija. U Bundesligi je pogađao protiv Menhengladbaha, Dortmunda (dva gola) i Volfzburga, a u međuvremenu je zatresao i mrežu Real Madrida u Ligi šampiona. U septembru je dao ukupno šest golova, računajući i onaj protiv Holandije u Ligi nacija, a večerašnji bi mogli da budu najava raspucanog oktobra kada je u pitanju trenutno možda i najbolji napadač Nemačke.


LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - 3. KOLO

Petak

Mađarska - Holandija 1:1 (1:0)

/Salaj 32 - Damfris 83/

BiH - Nemačka 1:2 (0:2)

/Džeko 70 - Undav 30, 36/



tagovi

Deniz Undav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara