Andrea Trinkijeri (©Star Sport)
Andrea Trinkijeri (©Star Sport)

Kad Trinkijeri priča - nije dosadno: Vezenkov pogleda u sudije i dobije dva bacanja!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 01:37

"Meč počinje sa 10 slobodnih bacanja", kaže Italijan

Važi Andrea Trinkijeri za jednog od harizmatičnijih trenera u Evropi, ali kada se naljuti, zna mnogo toga da kaže bez dlake na jeziku. Tako je pre samo nekoliko dana burno reagovao na konstataciju novinara, da bi se istom kasnije izvinjavao i poklonio mu flašu vina iz lične kolekcije.

Trinkijeri je opet privukao pažnju svojom reakcijom na ishod utakmice u Pireju, gde je Olimpijakos savladao Žalgiris posle tesne završnice. Mnogo se u javnosti priča o tom meču zbog toga kako su svoj posao odradili arbitri Sreten Radović, Milivoje Jovčić i Sašo Petek, a Italijan je posle utakmice reagovao na činjenicu da je Saša Vezenkov izveo 13 slobodnih bacanja.

Izabrane vesti

"Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počnwe utakmicu sa 10 slobodnih bacanja", rekao je Trinkijeri i dodao:

"Ne znamo kako (to uspeva), ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja".

Vezenkov je pogodio 11 penala i ukupno imao 17 poena uz 11 skokova. Četiri slobodna bacanja pogodio je posle nesportskih faulova igrača Žalgirisa u poslednjem minutu.

"Olimpijakos je daleko jedna od najboljih ekipa i toga su svesni. Igraju kao tim koji želi da pobedi i fizički su snažni. Pomislio bi čovek da bi Furnijeu bila potrebna adaptacija posle NBA lige, ali ne. Nije ubacio mnogo, ali on i dalje koristi svoje telo jako dobro. Olimpijakos je baš dobar".

Kada je upitan da prokomentariše to što je njegov tim zabeležio prvu asistenciju tek posle 16 minuta košarke, uzvratio je:

"Posle ovoga što ste rekli, treba da nađem most i da se ubijem", slikovito će Italijan. "Evroliga je teško takmičenje, pogotovo za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali ovu ligu. Sve je veliko, brzo i fizički zahtevno. Ponekad su igrači anksiozni. Treba im period adaptacije. Sve je tačno, ali bili smo u zaostatku dva poena, imali momentum... Moramo da radimo na malo više kreativnosti, to je prioritet".

Žalgiris posle dva kola ima polovičan učinak, a u naredne dve runde ide na noge Virtusu, pa Armaniju.


tagovi

Andrea TrinkijeriSaša VezenkovEvroligakk ŽalgirisKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara