Džoel Matip (©Reuters)
Džoel Matip (©Reuters)

Halo, hoćeš da dođeš kod nas? Ne, otišao sam u penziju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 19:49

Žoel Matip navodno završio karijeru, a pre samo nekoliko meseci hteo ga Leverkuzen...

Ima 33 i mada su ga u poslednje vreme mučile povrede utisak je da Žoel Matip i dalje ima šta da pruži. I to na najvišem nivou, što su očigledno mislili i čelnici Leverkuzena, šampiona Nemačke, kad su ga letos stavili na listu želja. Međutim, kako javljaju tamošnji mediji kamerunski štoper je završio igračku karijeru.

Ovu informaciju plasirao je Rur Nahrihten, koji je do saznanja došao preko Hamburga. Naime, skaut pomenutog kluba sa severa Nemačke Nuni Kučuković nedavno je kontaktirao Matipa kako bi ga upitao može li direktor Hamburga Stefan Kunc da stupi u kontakt s njim, a onda ga je bivši štoper Liverpula iznenadio stavivši mu do znanja kako je završio sa igranjem.

Izabrane vesti

Međutim, o odluci Matip da okači kopačke o klin još nije obavestio javnost, a pomenuti medij njegov potez pojašnjava time da je iskusni defanzivac introvertna osoba te da samu informaciju ne shvata previše bitnom. Klubovima očigledno jeste jer veruju da bi im i dalje bio od koristi. Tako je u trenutku kada je Barselona krenula u ofanzivu na Džonatana Taa Leverkuzen razmatrao da angažuje 33-godišnjeg Matipa, a navodno mu je nekoliko engleskih klubova nudilo mogućnost da ostane u Premijer ligi nakon što je napustio Liverpul.

Matip je na Enfildu stigao kao slobodan igrač iz Šalkea i na njemu proveo osam sezona. Može se reći vrlo uspešnih budući da je za Redse odigrao 201 utakmicu i osvojio šest trofeja među kojima i Ligu šampiona odnosno Premijer ligu. A, koliko je bio cenjen dočarava i izjava koju je pre nešto više od dve godine dao Pep Lijnders, sadašnji trener Salcburga, a tadašnji pomoćnik Jirgena Klopa, nazvavši ga 'možda i najboljim besplatnim pojačanje u fudbalu ikada'.

Osim za Liverpul, Matip je nastupao još samo za Šalke u kojem je i ponikao, a za prvi tim popularnih Rudara odigrao je 258 utakmica i osvojio dva trofeja, Kup i Superkup Nemačke. 


tagovi

Žoel Matip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara