Jakin: Džaka je pošten momak, znamo da će biti emotivna utakmica za njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 21:03

"Naravno, razgovarali smo sa Granitom. Njemu su potrebne emocije i strast da bi ostvario stopostotan učinak", kaže Jakin

Selektor Švajcarske Murat Jakin veliki deo konferencije za štampu uoči sutrašnjeg okršaja sa Srbijom posvetio je odgovaranju na pitanja u vezi sa kapitenom svoje selekcije, Granitom Džakom.

Prvotimac Bajer Leverkuzen je bio interesantan i domaćim i gostujućim medijima, ali Jakin insistira da je fokus čitave njegove ekipe na sutrašnjem meču, ne na prošlost.

Izabrane vesti

Švajcarcima je izuzetno stalo da sve protekne u korektnim tonovima. Džaka je bio na udaru javnosti i nakon crvenog kartona protiv Danske na startu takmičenja, zbog čega je morao da uputi javno izvinjenje.

"Naravno, razgovarali smo sa Granitom. Njemu su potrebne emocije i strast da bi ostvario stopostotan učinak. On je pošten momak, ali zna da protiv Danske nije doneo pravu odluku, zbog čega se izvinio saigračima. Prvo i najvažnije, pred nama je fudbalski izazov i pokušaćemo da sutra zajedno pobedimo kao tim. Razgovarali smo i sa svim ostalim igračima, fokusiramo se na oni što će se dogoditi sutra, a ne na prošlost", rekao je Jakin.

U reprezentaciji Srbije su takođe svesni da je Džaka jedan od glavnih igrača u Jakinovom timu.

"Dobro je trenirao i znamo da će sutrašnja utakmica biti veoma emotivna i strastvena za njega. Pre svega, on će pomoći timu. Takođe smo dobro pripremljeni ako ga budu markirali, tu su i drugi igrači koji mogu da odigraju kvalitetnu utakmicu".

Jakin veruje da će biti uzbudljivo u Leskovcu, jer obe ekipe žele pobedu. Takva su bila i prethodna dva meča sa Srbijom.

"Bile su to dve intenzivne i lude utakmice. Zašto ne bi bilo tako i treći put? Radujemo utakmici, svakako želimo da osvojimo tri boda. Mnogo toga se okrenulo protiv nas u prve dve utakmice. I Srbija sutra mora da postigne gol. Zato će ovo biti biti ključna utakmica".

Selektor Švajcarske nema mnogo dilema u svom timu.

"Ako se ništa drugo ne desi, neće biti iznenađenja. Mogu sad da postavim svojih najboljih jedanaest. Biće to intenzivna utakmica. Moramo da iskoristimo greške naših protivnika".

Srbija ima problema sa povredama igrača, mogla bi da izađe na teren sa podmlađenim sastavom.

"Mladi igrači su opasni. Mi to prihvatamo na taj način, dovoljno smo jaki da se suprotstavimo bilo kome. Očekujem kreativnu i kvalitetnu Srbiju, bez obzira što joj nedostaju neka velika imena", rekao je Jakin.


tagovi

Murat JakinGranit DžakaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara