Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Utakmica na jednu loptu, verujem da možemo da napravimo nešto dobro u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.10.24. | 23:26

"Oni su se odvojli posle onog namernog faula i sa šutem za tri poena kada je izgledalo da možemo da to branimo mnogo bolje. Sve čestitke za borbu i želju, da nastavimo tako, mislim da će biti sve u redu", rekao je trener crno-belih posle poraza od Reala

Više nego dobru igru je prikazao Partizan Mozzart Bet u Madridu, ali ni to nije bilo dovoljno da dođe do pobede nad Realom. Ma, ni da pomiriše. Punih 30 minuta su izabranici Željka Obradovića bili ravnopravan rival sa kraljevskim klubom u njegovom domu, ali je dekoncentracija na startu odlučujućeg kvartala presudila da crno-beli i drugo kolo elitnog evropskog takmičenja okončaju sa porazom.

Posle drugog poraza u Španiji u nedelju dana i otvaranja Evrolige sa 0-2, Obradović je imao mnogo više pozitivnih utisaka od negativnih što samo ilustruje koliko veruje o svoj tim.

Izabrane vesti

"Generalno mislim da je bila jedna dobra utakmica protiv izvanrednog tima. Šteta što smo ponovo zbog nekih sitnih stvari izgubili utakmicu", započeo je Obradović svoj komentar posle utakmice pa dodao u istom tonu: "U momentima kada se rival odvojio, imali smo situaciju da nismo napravili nijedan faul. U napadu dosta dobrih situacija kad god smo imali strpljenja i igrali na način da imamo više pasova, to je bilo dobro. Lično verujem u ovu ekipu, mislim da će igrati sve bolje. Moramo da budemo fokusirani na sitne stvari koje su bitne. Svaka utakmica u Evroligi će biti na jednu loptu, bila je i ova kako god da je to izgledalo. Oni su se odvojli posle onog namernog faula i sa šutem za tri poena kada je izgledalo da možemo da to branimo mnogo bolje. Početak drugog poluvremena je obeležilo to što nismo ubacili mnogo otvorenih šuteva. To je košarka, sa tim nemam nikakvih problema. Sve čestitke za borbu i želju, da nastavimo tako, mislim da će biti sve u redu."

Sledi za njegov tim težak raspored. Najpre obaveze u Aba ligi pa onda i prvo duplo kolo Evrolige.

"Moramo da nađemo snage, nije to ništa novo. Navikli smo na taj ritam, igrači znaju. Treba odmoriti i rasporediti snagu. Da vidiomo kako su Vanja i Tajrik koji su imali probleme večeras. Sledeće sedmice imamo dupli program, konačno prva utakmica u Areni. Ambicije ostaju iste, želimo da napravimo nešto dobro u Evroligi i verujem da hoćemo."

I pored dva poraza, činjenica je da se igrači bore.

"To sam im i ja rekao, da se bore, čestitam sam im na toj borbi. To je od prvog dana kako smo se skupili na izvanrednom nivou i nadam se da će to tako ostati. Ovi detalji o kojima sam pričao je čista košarka. To su tehničke i taktičke stvari i radićemo na tome bez obzira na program."

Naredne dve utakmice će crno-beli odigrati u Beogradu. Prvo u utorak kao domaćini sa Bajernom pa onda u četvrtak kao nominalni gosti protiv Makabija u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Nadamo se da prvo odigramo protiv Studentskog centra, u ovakvom ritmu je nemoguće dati igračima slobodan dan. Ta priprema za Bajern će biti samo jedan trening, odnosno onaj trening na dan utakmice. Tako je verovatno svima, nećemo da tražimo izgovore, već da damo sve od sebe pred svojim navijačima,. Naravno, moram da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku na večerašnjoj utakmici", zaključio je Obradović.



tagovi

KK PartizanKK Real MadridEvroligaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara